İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 27 Nisan 2012

Final çok kolay geldi

Bu maçlar her zaman sürprize açıktır. Özellikle Anadolu takımları için oynayacakları bir tek maç Avrupa'nın kapılarını açabilir.
Bu yüzden de her zaman favori takımları zorlamışlardır. Dün akşam da Karabük için bu anlamda bir maçtı. Özellikle Fenerbahçe'nin 8 as oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıkması, bir yandan da Süper Final'de şampiyonluk şansını kovalaması yüzünden Karabük'ün başta bir şansı varmış gibi gözüküyordu.

HAK EDEN TARAF KAZANDI
Ama 90 dakikaya baktığımızda onca dezavantajına rağmen, sahada istediklerini yapan, oyunun temposunu istediği gibi ayarlayan ve maçı hak eden taraf tamamen Fenerbahçe idi. Karabükspor'un bu kadar temposuz ve etkisiz oynamasına şaşırdığımı söylemeliyim.
Ligde kendi sahalarında kazandıkları maçın taktiğiyle oynamak istediler. Ama Mehmet Yıldız'ın kaçırdığı pozisyon hariç, Fenerbahçe kalesine gidemediler.
Fenerbahçe'ye dönecek olursak, final biletini kazanmanın yanı sıra, Semih Şentürk'ü de kazandılar.
Aylar sonra ilk 11'de sahaya çıkan Semih harika bir gol attı ve bu ülkenin sırtı dönük olarak oynayabilen en iyi santrforu olduğunu kanıtladı.
Bu sonuçla, ligde nefes nefese şampiyonluk şansını sürdüren Sarı-Lacivertliler, kupada da finale kalarak çifte kupa hedefine bir adım daha yaklaştılar.
Eğer bunu başarırlarsa 105 yıllık Fenerbahçe tarihin en değerli kupaları olarak tarihe geçecekler.

* * *
Maçın en iyisi
Semih eski günlerine dönüş sinyali verdi. Çok istekliydi ve güzel bir gol attı.

* * *
Maçın en kötüsü
Cernat Karabük için çok önemli bir oyuncu ama dün sahada gezindi durdu.