Tarihi 20 Ekim 2009

İşsizliğimi her zaman başıma kakıyor

* Ben de bir çok insan gibi derdimi seninle paylaşmak istiyorum Jale hanım. Eşimle severek mutlu bir şekilde sekiz ay önce evlendim. Evlendiğimizde ben işten yeni çıkmıştım. İşi de sonra buluruz düşüncesi ile işsiz bir şekilde evlenmeye karar verdim. Ancak evlilik süresince doğru dürüst bir iş bulamadım. Bulduğum işlerde ya ücret ya da yol uzaklığı sebebi ile beni tatmin etmedi. Eşim çalışıyor ve hatırı sayılır bir ücret alıyor. Onun sayesinde geçiniyoruz. Ama o bunu sürekli tartışmalarımızda ben çalışıyorum, ben ediyorum şeklinde gündeme getiriyor. Bu yüzden öyle bir havaya girmiş durumdaki anlatamam.

EŞİMİ ÇOK ŞIMARTTIM
Eşim zamanında çok ezilmiş. Bana "Değil sen kim gelirse gelsin kimseye boyun eğmem, kendimi ezdirmem" diyor. Çok sinirli. Kavga esnasında "Bırak dışarı gideyim bir hava alayım" diyorum, gidersen bir daha gelemezsin gibi laflar sarf ediyor. Ne yalan söyleyeyim onu defalarca dövdüm. Biliyorum bu çözüm değil ama o kadar tahrik edici laflar kullandı ki çıldırttı beni. Onu asıl ben şımarttım. Annesi ve abisi vefat etmiş, babası da eşimi reddetmiş. Dolayısıyla zor günler geçirmiş. Bunu bildiğim için hep biraz olsun eşimi mutlu etmeye çalıştım. O çalışıyor ve yoruluyor diye düşünerek ev işlerini, yemekleri, kahvaltıyı evlilik süresince hep ben yaptım. Kahvaltıyı yatağına getirdim. Öpücüklerle uyandırdım. O istirahat ederken ne istiyorsa önüne getirdim. Yorulmasın diye evin alışverişini ben yaptım. Maalesef bu yaptıklarım onu şımarttı sanırım. Ailem üzülmesin diye durumu onlara aksettirmemeye çalışsam da eşim sağolsun hep anneme aksettirdi. Onlar beni çalışıyor biliyordu. Üzülmesinler diye yalan söylemiştim. Ama eşim kavga sonrasında anneme açık açık söylemiş. Yani bazı sırlarımızı koz olarak da kullanıyor. Ben de artık ücret falan gözetmeksizin iş bakıyorum. Yeter ki eşim sussun. Bu olayı koz olarak kullanmasın. Lütfen yardımcı olun. Sizden cevap bekliyorum. (Adı saklı)

Sevgili kardeşim, inan şu eşine şiddet olayın hariç, sen aslında çok anlayışlı, olgun ve mükemmel birisin. Eşine aslında çok kızdım. Ta ki mail'inden ailesiz büyüdüğünü öğrenene kadar! İnan bu çok önemli. Onun asıl sorunu seninle değil, hayatla! Hayatın acısını senden çıkartıyor. Çünkü biliyor ki her koşulda onu seven, anlayan biri var. Bu yüzden bunlar yaşanıyor. Sevgisiz büyümek onu bu ruh haline sokmuş. İnan yoksa çok kızacaktım, ne yani bir evlilikte, daha sekiz ay olmuşken bu kavga neden olsun ki? Birlikte bir hayatı paylaşıyorsunuz, parayı bu zor günlerde kimin getirdiği mi önemli? Tek sorun dediğim gibi, ruhsal bir çöküntü yaşamış olması. Herkese karşı siper almış, sanki herkesten bir kötülük gelecekmiş gibi. Neyse sevgili kardeşim, eşini nasıl ikna edersin bilmiyorum ama bence mutlaka bir psikyatrist görmeli. Çok sinirli olduğunu da söylüyorsun. Umarım size yardımcı olur. Bu konu da terapilerin de çok faydalı olduğunu söyleyebilirim. Sen de kendini sakın üzme. Biraz sabret, çünkü belli ki eşini çok seviyorsun. Lütfen birbirinizi kırmayın. Mutlu haberlerini bekliyorum.