Tarihi 22 Ekim 2009

Tekrar evlenmesin diye boşanmıyorum

* Sevgili Jale Hanım, derdim öyle büyük ve içimdeki acı beni öyle yakıyor ki anlatmam mümkün değil. Bana da değerli görüşlerinizle yardımcı olmanızı rica ediyorum. Ben 33 yaşında öğretmen bir bayanım. 10 yaşında bir oğlum var. Yaklaşık sekiz senedir eşimden ayrı yaşıyoruz. Eşimin bir dostu var ve ben onunla evlenmesin diye boşanmıyorum. Benim hiçbir eksiğim yokken neden bizi bırakıp gitti anlamıyorum. Bu durum psikolojimi öyle bozdu ki öğrencilerimden birinin ismi kocamın sevgilisinin ismi diye ona karşı notlarımı bile daha fazla düşünüp veriyorum. Hayatımdaki o B. ismine karşı bir nefret oluştu.

SİNİRLERİM GERİLDİ
Aslında en acı durum da geçenlerde yaşandı. Ben bir gün pişman olup eve döneceği günü beklerken, o hiç utanmadan alt daireme sevgilisini getirip oturttu. Buna nasıl cüret etti anlayamıyorum. O şimdi kayınvalidemlerde kalıyor. Bu yüzsüzlüğe sebep nedir bilmiyorum. Kaynanamlar nasıl böyle çirkin bir ihanete kapılarını açar inanamıyorum. Açıkcası, son zamanlarda işimde bile aşırı asabiyetim yüzünden velilerden şikayet gelmiş. Bu da beni yıpratıyor. İşimi de kaybetmek istemiyorum. Ben bunları hak edecek ne yaptım ki? Beni çocuğumla bir başıma bırakıp giden o. Yanlışları yapan o! Ama hiçbir suçum yokken neden ben bunları yaşıyorum? İnanın çıldırmak üzereyim. Bazen aklıma çok kötü şeyler geliyor. Kendime zor hakim oluyorum. Acaba kaynanamlar beni sevmedikleri için mi böyle davranıyorlar? Akıl sağlığım tehlikede! Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen yardım edin Jale Hanım.
Rumuz: İhanet

Sevgili kardeşim, yazdıklarına şaşırmamak mümkün değil. Açıkçası ihanetin bu kadar yüzsüzüne şahit olmamıştım. Bir kadın ve anne olarak senin içindeki acıları çok iyi anlıyorum. Kayınvalidenin bu cahilliğine de hiç anlam veremedim doğrusu. Oğullarına doğru yolu gösterip, nasihat edeceklerine böyle davranmaları gerçekten çok çirkin. Torunlarını da mı hiç düşünmüyorlar? Onların gün görmüş büyükler olarak, daha mantıklı olmalarını beklerdim. Neyse bunlar ne yazık ki, artık mümkün değil. O zaman yanlışa yanlışla cevap vermek olmaz.
Öncelikle kötü düşüncelerinden kurtul. En kutsal mesleklerden biri olan öğretmenliğini de boş yere yakma ve aklını başına topla! Zaten güçlü olan taraf sensin. Çünkü tüm sıkıntılara göğüs germişsin. Karşı taraf sefadayken bile! Bu yüzden, ben hâlâ ayakta duracağına yürekten inanıyorum. Bunun için en büyük sebebin oğlun! Bence, karşındaki adam, senin nikahını da hiç hak etmiyor. Nikah vermemekle intikam alınmaz. Kusura bakma ama bu bana çok anlamsız geliyor. Seni istemeyen birini sen hiç isteme! Herkesi kendi yaptığı hatalarıyla baş başa bırak ve sen de artık önüne bak! Böyle biri için üzülmeye değmez.