Tarihi 14 Eylül 2018

FETÖ ve CHP'de Nazik korku

MİT'in nokta operasyonla Reyhanlı katliamının planlayıcılarından Yusuf Nazik'i yakalayıp Türkiye'ye getirmesi hem FETÖ'de hem de CHP'de paniğe sebep oldu. Bu gelişme sonrası saldırıyla ilgili MİT'in kendisine verdiği bilgi notu ve uyarıları sümenaltı ederek katilleri durdurmayan dönemin FETÖ'cü Reyhanlı Savcısı Özcan Şişman'ın ifadesi yeniden alınacak. FETÖ'nün Reyhanlı saldırısından kısa bir süre sonra gerçekleştirdiği MİT TIR'ları kumpasının da kilit ismi olan Şişman'ın her iki olayla ilgili vereceği yeni bilgilerin örgütün Esad ve bazı istihbarat kuruluşlarıyla ile yaptığı kirli işbirliğini açığa çıkarabileceği belirtiliyor.

ESAD'IN HALA OĞLU
Suriye'den getirilen terörist Yusuf Nazik'in mahkeme sürecinde yapacağı açıklamalar ise o dönem Suriye Devlet Başkanı Esad'ı Şam'da ziyaret eden CHP'li dört milletvekilini kara kara düşündürüyor. CHP'li Şafak Pavey ve 3 milletvekilini saldırıdan kısa bir süre önce Esad'la buluşturan ve birlikte fotoğraf veren Suriye İstihbarat görevlisi Abu Firas kod adlı Anas Asaliah'ın, Reyhanlı saldırısını organize eden isim olduğu ortaya çıkmıştı. Esad'ın halasının oğlu olduğu belirtilen Asaliah, Türkiye'yi giriş yaptığı 1 Mart 2013'ten 6 gün sonra, CHP'li milletvekilleri Esad ile görüştü. Asaliah'ın da katıldığı o görüşmede neler konuşulduğu bir sır olarak kaldı. 11 Mayıs 2013'te ise Asaliah'ın organize ettiği bombalı saldırıda 53 kişi hayatını kaybetti.

ÇARPICI RAPOR
FETÖ'cü eski Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman'ın MİT'i suçlayabilmek için Reyhanlı saldırısına göz yumduğu iddiası Hakimler ve Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanlığı raporunda da yer almıştı. Şişman'ın FETÖ'nün amaçları doğrultusunda örgüt mensuplarıyla birlikte hareket ettiğinin vurgulandığı raporda şu ifadelere yer verildi:

- Terör saldırısının planlayıcısı olan Anas Asaliah ve bağlantılarına yönelik operasyon kararı alınmasına rağmen Osman Şişman operasyonu erteledi.

-MİT'in önceden Suriye kaynaklı eylem yapılacağı bilgisini emniyete vermesine rağmen Şişman operasyona izin vermedi.

-Terör saldırısını gerçekleştirecek kişilerin ellerinde patlayıcı ve benzeri malzemelerin bulunmadığını savunan Şişman, operasyondan gerekli verimin alınamayacağını bahane ederek teröristlere yapılaak operasyonu engelledi.

-Türkiye'yi ve hükümeti zor durumda bırakmak amacıyla Reyhanlı'daki terör saldırısını MİT ile ilişkilendirerek sözde Selam Tevhid-Kudüs Ordusu'nun şiddet eylemi olarak sunmayı planladığı tespit edildi.

KARDEŞİ FETÖ İMAMI​
FETÖ'nün yargıdaki en önemli militanlarından biri olarak gösterilen Özcan Şişman'ın kardeşi Adem Şişman'ın da örgüt içerisinde Denizli İmamı olarak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.