ONUR KAYADOR

ONUR KAYADOR

Tarihi 21 Ağustos 2009

Sivas SOS veriyor!

Sivasspor hem içerde hem dışarda kan kaybetmeye devam ediyor. Bülent Uygun ne yaparsa yapsın işler düzelmiyor. Hastalık devam ediyor, hatta gittikçe ağırlaşıyor. Sivasspor takımı pas yapma özelliğini, rakibi bozarak top kapmayı, dar alanda pres yapmayı, kazandığı topları çok çabuk ileriye taşımayı, yani Sivas'ı Sivas yapan özellikler kaybolunca ortada birşey kalmıyor.
Teknik analize gelince geçen haftanın kötüleri Kamanan ve Ersen ilk 11'de yok. Yerine İbrahim Şahin var, diri ve istekliydi ve tek forvetti. Fakat bir Mehmet Yıldız değildi. Mehmet Yıldız ortada yok, ne zaman oynayacağı belli değil. Koca bir 45 dakikada ileride çoğalamayınca orta sahada da Cihan, Musa, İbrahim rakibe boş alan bırakınca Shakhtar istediği gibi sazı eline aldı kendi çaldı kendi oynadı. 90 dakika boyunca istediği herşeyi yaptılar. Defansta Yasin Fenerbahçe'den kalma basit hatalarını devam ettirdi. 'Al da at' dedi. Shakhtar da affetmedi.
İkinci yarıya Ersan ile başladılar. Bu oyuna hareket getirdi ama gol pozisyonu üretemeyince Shakhtar Donetsk, oyuna Brezilyalılar'ın müthiş top teknikleriyle adeta gol şov yaptı.
Sivasspor'daki tek sevindirici şey pozitif olan Abdurrahman Dereli'ydi... Hakem, güzel maç yönetti.
Premier Lig'den alınan son transfer Bouzza hazır değil. Kuvetli olmadığı için çok top kaybetti. Karar vermek için erken ama bu haliyle zor top oynar.
Bülent'in geçmiş dönemdeki performansından büyük başarılarından dolayı hala kredisi var fakat böyle gitmeye devam ederse durumu tartışmalı hale gelebilir. Bir an evel takımı toparlamalı.
Belli ki Shakhtar geçen sene tesadüfen UEFA şampiyonu olmamış. Ne diyelim, Lucescu'ya Türkiye'de hakettiği değeri vermeyenler utansın...