Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 6 Eylül 2018

Dayak yedikten sonra atılan klasik replikler

"SENİ BULACAM OĞLUM"
Dayak yiyen kişinin dayak atan rakibine tehdididir. Mantıksızdır. Zaten dayak yemiştir ve karşısındadır adam. Sonradan bulunca ne yapacağı merak konusudur.
"10 KİŞİ SALDIRDILAR."
Dayak yiyen kişinin konuyu eşe dosta anlatırken kullandığı ifadedir. Hiçbir zaman teke tekte dayak yemez. Hatta, o 10 kişinin 9'unu dövmüş 10'uncu kişi arkadan saldırmıştır.
"BENDE BİR ŞEY YOK. SEN BİR DE ONUN HALİNİ GÖR."
Ağzı burnu dağılmış dayakzedemizin avuntu cümlelerindendir. Kendisindeki hasarı çok görmez.Hatta, dayak yediği adama acımamızı sağlamaya çalışır.
"GÖRÜŞÜCEZ SİZLE. BİTTİNİZ OĞLUM SİZ."
Birden fazla kişiden dayak yiyen elemanın rakiplerine gözdağı vermek için söylediği söz. Çok korkutucudur. Dayak atanlar tir tir titrer. Kaçacak yer ararlar.
"HEPSİNİ TEKER TEKER YAKALAYIP MAHVEDECEM."
Dayak yiyen gencimizin konu hakkında ilerideki planlarını özetleyen sözüdür. Hepsini teker teker bulup, tenhaya çekip yaptıklarını bir güzel ödetecektir. İntikamı acı olacaktır.
Çok yanlış kişiye bulaşmışlardır.
"KAPIYA ÇARPTIM."
Rutin bir yalandır. Bir diğer kardeşi de "Merdivenlerden düştüm." dür. Kapı o açıyla nasıl çarpar, göz nasıl merdivenlere yumruk yemiş gibi vurulmuştur açıklanmaz.
"BEN DE VURDUM SAĞLAM BİRKAÇ TANE."
Dayak mağdurumuzun tek tesellisidir.
Kendisinin ağzı burnu dağılmıştır, ancak o attığı bir iki fiske dünyalara değer onun için.
Hayatta kalmasının, ileriye umutla bakmasının tek sebebidir.

AlkışlıYorum
Sofrada "Hanım ben hiç brokoli yemedim." diyen seksenlik dedeme "Artık öteki tarafta yersin." cevabını veren hınzır bir anneannem var!