Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 15 Eylül 2018

Aşkın kimyasalı

Bizimle aynı karaktere sahip 10 kişinin bulunduğu bir ortamda da olsak aynı zevklere sahip de olsak aşık olamayabiliyoruz fakat tuhaf olan kimi zaman bizim için olabilecek en kötü kişiye kalbimizi bağlayabiliyoruz... Peki neden?
Size genlerin kişiler arasında çekime neden olan başkalarının duyamayacağı bir koku yarattığını söylesem? Örneğin erkeğinkinden farklı bağışıklık sistemi olan bir kadının o erkeği daha çekici bulduğunu biliyoruz. Bu evrede yön verici olan kokudur. Her duygu belli bir nörotransmitter tarafından tetiklenir.
Dopamin, bizim dünyayı o özel kişiden ibaret görmeye odaklanmamıza neden olur.
Bu takıntılı bir hal bile alabilir.
Aşık olunca iştahın kaybı, uykusuz kalabilme, kalp atışlarının hızlanması, ellerin terlemesi ve zor soluk alıp verme gibi tepkiler beyinde feniletilaminin ve dopaminin yüksek dozda salgılanmasına bağlıdır.
Helen Fisher, sevgililerin birlikteyken duydukları heyecanla, birbirlerinden ayrıyken yaşadıkları stresi, ilaç bağımlılarının davranışlarına benzetiyor.
"İki insanın bir araya gelmesi iki kimyasal maddenin birleşmesi gibidir: Eğer bir reaksiyon olursa ikisi de değişir." – C.G. Jung Son olarak Victor Hugo'nun şu sözünü hatırlatmak istiyorum;
Aşk uğrunda gerekirse hayatımı veririm.
Fakat özgürlüğüm uğrunda aşkımı da feda ederim.
Özgürlüğünüzü yok eden her şeyden nefret etmeye başlarsınız işte bu yüzden herkesin kendi hayatı olduğunu unutmadan sevin. kizlarsoruyor.com/ Laydy_Jt

NE KADAR OLDU
Hindistan Dışişleri Bakanı, BM'de kendi konuşması yerine yanlışlıkla Portekiz Dışişleri Bakanı'nın konuşmasını okuyalı 8 yıl oldu.

AlkışlıYorum
ÖĞRETMEN bir arkadaşımdan naklen;
5. Sınıfların Fen Bilgisi sınavının 2. sorusu:
"Hacim nedir? Bir örnek vererek açıklayınız." Öğrencimizden gelen cevap: "Hacdan gelenlere hacim denir. Örnek: Nasılsın hacim?"
ARKADAŞIM 4 yaşındaki kızını kebapçıya götürmüş. Garsonun "Ne arzu ederdiniz?" sorusuna kızının verdiği cevap: "Az pişmiş domuz eti ve şarap lütfen." Ey televizyon sen nelere kadirsin!