Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 16 Eylül 2018

Fıkra

İki Yahudi arkadaş bir katolik kilisesinin önünden geçiyormuş. Kilisenin duvarında, katolik olmayanlara hitap eden büyük bir afiş asılıymış:
" Bize gelip katolikliği kabul ederseniz hemen 30 bin dolar nakit para alacaksınız! " Yürümeye devam eden iki arkadaş bu teklifin ciddi olup olmadığını tartışmaya başlamış. Bir hafta sonra, aynı kilisenin önünde yeniden buluşmuşlar ve biri diğerine sırrını açmış:
" O teklifin ciddi olup olmadığını hala merak ediyorum. " Bunun üzerine arkadaşından küçümser bir tavırla şu cevabı almış:
" Ah siz yahudiler, aklınız fikriniz para! "

NE KADAR OLDU
Konya'da bir profesörün, kol ve bacaklardaki kırıklara takılan platinleri tornacıda yaptırdığı ortaya çıkalı 9 yıl oldu.

AlkışlıYorum
3 YAŞINDAKI kızım ve annesiyle yemek yiyoruz. Kızıma "Artık bir kardeş istemez misin?" diyorum. Kızım kuzenini kastederek "Ama benim kardeşim var" diyor. "Ama kızım o senin süt kardeşin (karım emzirmişti), gerçek kardeşin olsun istemez misin?" diyorum. Bizi kahkahalara boğan cevap gecikmiyor: "Bakıyorum, bakıyorum hiç süte benzemiyor..."
****
TRAFİKTE araba kullanıyordum, önümdeki sarışın afete durup yol verdim, elimle "Lütfen buyrun, geçin..." hareketi yaptım. Kafama yediğim çanta ile karımın yan koltukta oturduğunu hatırladım.