Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 23 Ekim 2018

Canı sıkılan kadın

Hemen kaçılması gerekendir.
Ne yapacağını bilmeyen sıkıntıdan bir mesaj atan bir atmayan tuhaf tiptir. Canı sıkılmış kızdan daha tehlikeli olan bir şey varsa o da gece Afrika'da yanına gelen sırtlan aslan vs.'dir herhalde.
Köpek balığı da olabilir. Canı sıkılan kadınlar nasıldır?
Evdeyse pijama giyer ve TV izler. Dakikada 1245 kelime konuşabilen kadındır. Ne konuştuğu ise bu kadın için önemsizdir, maksat bir şeyler anlatmaktır çünkü. Yapması gereken bir sürü iş, okuması gereken bir dolu şey olmasına rağmen mucize bekleyendir.
Evinin her köşesini dip bucak temizleyen kadındır. Değişik tarifleri hayata geçirmek için tarif kitaplarını karıştırır, durur. Oje süren kadındır.
Canı sıkılmamış bir kadın oje süremez. Bu oje sürmek yoğun anla veya acele halde en yapılmayacak şeydir, sadece fiziksel zorluğu değil psikolojik zorlukları da vardır bunun. "Yanlış sürersem", "Sağ elime iyi süremem ki şimdi", "Ya topaklanırsa", "Silsem kenarlarda kalacak, itina ister" vs. gibi düşüncelerin olmadığı tek an can sıkıntısı halidir.
Karnı acıkan, bitter çikolata ve koca bir kap dondurma yiyen kadındır. Canı sıkıldığı için koşarak kredi kartının limitine kadar alışveriş yapan kadındır.
Kuaföre gidip saçlarına şekil verince kendini baştan yarattığını düşünen kadındır.

PEKİ NE İSTERLER?
Mutsuzluk nedeni yokluk ise zaten.. O halde var olmasını ister. Limitsiz bir kredi kartı ile alışveriş yapmak ister. Kiloluk dondurma, yanında çikolata sos, birkaç paket de sigara.. Ha bi de Türk kahvesi... Olabildiğince arkadaş gazına ihtiyacı vardır.
En azından kafa dağıtır.
Çevresinde mutluluk veren insanlar ister. İnzivaya çekilmek de isteyebilir. İlgi... Sonra da bol bulduğu ilgiden sıkılır ve rahat bırakılmak ister. Kısır döngü...
Kuaförde onu bekleyen makyöz, saç kesim uzmanı... Ağlamak için yalnızlık, Sezen Aksu şarkıları dinlemek ister. Eğer canı sıkılan kadın eşiniz ya da sevgiliniz ise ve onu seviyorsanız, kredi kartınızı bırakın yoksa kurtuluşunuz yoktur...

LÜZUMSUZ BİLGİLER
Bir insanın sesini sonra yüzünü sonra kıyafetlerini unutursunuz. Ancak kokusunu aradan ne kadar zaman geçerse geçsin unutamazsınız.

FIKRA
Hırsız elinde tavukla suç üstü yakalanır.
Mahkemeye çıkar.
Hakim: Elinde tavukla, kümesten çıkarken yakalanmışsın.
Diyeceğin var mı?
Hırsız: Var...
Avukat istiyorum.
Hakim: Oğlum, sen kümese girmedin mi?
Hırsız: Girdim.
Hakim: Tavuk çalmadın mı?
Hırsız: Çaldım.
Hakim: Kümesten çıkarken de yakalanmadın mı?
Hırsız:
Yakalanadım.
Hakim: Eeeee.
Avukat gelip neyini savunacak senin?
Hırsız: Ben de onu merak ediyorum...

NE KADAR OLDU?
Çin'de bir genç, kız arkadaşı alışveriş yapmayı bitiremeyince alışveriş merkezinin 7. katından atlayarak intihar edeli 5 YIL OLDU

AlkışlıYorum
Okulların kapanmasına yakın dersler zaten aksadığı için öğrenciler hastaneye rapor almaya gelirler.
Polikliniğe ilk giren öğrenciye "Şikayetin nedir?" dedim, "Başım dönüyor" dedi. "Sağa mı, sola mı?" dedim, "Sağa" dedi; 3 günlük rapor verdim. 2. öğrenciye şikayetini sordum "Başım ağrıyor" dedi. "Haberlerden önce mi, sonra mı?" dedim, "Sonra" dedi; 3 günlük rapor verdim. 3. gelen öğrenciye "Ne şikayetin var?" dedim, hemen "Ben rapor almaya geldim" dedi.
"Afferin sana!" dedim ve 5 günlük rapor verdim.