DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 28 Ağustos 2019

İsteğim yok

32 yaşındayım. Para kazanıyorum. Moralim iyi. Ama cinsel isteğim artmıyor. Adaçayı iç dediler. İyi gelir mi?
CİNSEL istek azalması çok sık rastlanan şikayetlerdir. Ruhsal durum, cinsel organların ve bazı hormonların hastalıkları cinsel isteği azaltabilir.
Bitkiler ve gıdalar önemli desteklerdir.
Ancak sihirli çareler değildir. Ruhsal durum ya da altta yatan bedensel hastalıklar çözülmeden çayla çorbayla harikalar yaratamazsınız. Adaçayı, ısırgan otu çayı ve adamotu kökü çayı bu açıdan faydalıdır. Unutmayın çalışmayan motora hangi yağı koyarsanız koyun bir işe yaramaz.

ELİM AYAĞIM TİTRİYOR

Evleneli 4 ay oldu. "İlişkiden önce bal ye, üzüm şerbeti iç" dediler. Bal, şerbet tamam. Ama benim elim ayağım titriyor. Eşim "Sakin ol" dese de nafile! Kurtarın beni!

BAL ve şerbet sonrası el, ayak titriyorsa şekerin düşüyor olabilir.
Bu da şikâyetlerini izah edebilir. Ayrıca şeker düşmesi cinsel ilişki performansını düşürebilir. Yine olmazsa diye düşünmen de sıkıntıyı arttırır.
Hemen şeker yükleme testi yaptır. İç hastalıkları uzman takibine gir.

YA BENDEN AYRILIRSA

Yakında evleniyorum. Cinsel organım küçük. Bir sıkıntı çıkar mı? Eşim boşanırsa diye korkuyorum.

CİNSEL ilişkiden keyif alıp almamak ya da çocuk sahibi olup olmamak cinsel organ büyüklüğüyle ilgili değildir. Kadın cinsel organının derinliği 10 santimetre kadardır. Zaten ilişkiden haz aldığı bölge de ilk 3-4 santimetrelik bölgedir. Yani uzunluk kısalık mevzusunu kafanda büyütme.
Çocuk sahibi olmak içinde cinsel organının uzun olması gerekmez. Birbirini sevip sayan eşlerin cinsel hayatları da sıkıntısız olur.

İLİŞKİDE DEPRESYON

Bir sürü sıkıntım var. Depresyon hapı almaya başladım. Cinsel hayatım bozuldu. Hapı bıraksam iyi olur mu?

DEPRESYON hapını doktor mu başladı yoksa sen mi açık bir eczaneden aldın? Evin şalteri atınca elektrikçiye gidiyorsunuz kendi şalteriniz atınca kafanıza göre ilaç alıyorsunuz.
Olmaz. Her ilaç her şeye iyi gelmez. Bu tip ilaçlar cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir. Zaten depresyonda da cinsel istek azalabilir. İlacı kesin. Psikiyatri uzmanına tekrar görünün.

TADIMIZ KAÇTI

Şeker hastalığım nedeniyle cinsel hayatım etkilenir mi? Doktorum "Kuruluk var" dedi. Şeker, cinsel organ kuruluğu yapar mı?

KADIN cinsel organında mantar enfeksiyonlarına yol açabilir. Kaşıntı, kötü koku, cinsel birleşme sırasında ağrı yapabilir. Bundan dolayı cinsel istek azalabilir. Cinsel organda kuruluk olabilir. Ruhsal açıdan da etkiler olur. Cinsel birleşme isteği azalabilir.
Mutlaka iç hastalıkları uzmanı takibine gir. Takibini yaptır.