DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 1 Eylül 2019

Aklım evde kalıyor

Yeni evliyim. Eşimi çok seviyorum. İşe gitsem aklım evde kalıyor. Eve gelince beraber olmadan duramıyorum. Ancak erken boşalma sorunu yaşıyorum. Ne yapmam gerekiyor?​
ERKEN boşalma, cinsel aktiviteyle yeni tanışmanın kendine has sorunlarından biridir.
İlişki tekrarladığında yeni tecrübeler edineceksiniz. Daha sakin ve paniksiz ilişkiye girebileceksiniz. Merak edilecek bir durum yok.
Genel bedensel özellikler açısından iç hastalıklarına da görünebilirsin. Gurur meselesi yapma.

YÜZÜME BAKMIYOR

Beyim bana hiç yanaşmıyor. Yüzüme bile bakmıyor. Kaşık kaşık bal yediriyorum ama tık yok! Yaşı 56. Gece çalışıyor diye gece gücü azalmış olabilir mi?

STRESİ yorgunluk, gece çalışma düzeni cinsel isteği olumsuz etkileyebilir. Düzenli yemek yemesi önemli. Uyku düzeninin normalleşmesi önemli. Stres, sıkıntı yaparsa da istek gelmez.
Salataya karanfil tohumu ekleyebilirsin. Şekeri düşüyorsa bal, şekerli gıda vermeyin parmağını bile kaldıramaz hale gelir.

PROSTATA YEŞİL ÇAY

Babamın prostatı büyük. Kanserden şüpheleniyorlar. Kabak çekirdeği yiyoruz. Başka neler tüketelim ne önerirsiniz?

TEDBİRE devam.
Prostat hastalıklarına iyi gelecek içeceklerin başında yeşil çay gelir. Yeşil çayın içinde epigallokateşin gallat denilen madde var. Yapılan çalışmalarda bu maddenin prostat kanserine karşı koruyucu olduğu gösterildi. Günde en fazla 2 bardak içilebilir.

İSTEĞİM AZALIR MI?
Şeker hastası olursam cinselliğim azalır mı? Şimdi faydalı olsun diye şekerlileri yiyip duruyorum da onun için sordum...
ŞEKER hastalarının kan glikozu yani şeker düzeyi yüksek giderse uzun süre sonra damar ve sinir yapıları olumsuz etkilenir. Bu da kaçınılmaz olarak cinsel yaşamını olumsuz etkiler. O yüzden şimdi şekerli gıdaları tüketmekten vazgeç.

DERDİME BİR ÇARE!
Hocam benim sıkıntım büyük. Cinsel organımda yanma ve akıntı var. Utancımdan doktora gidemedim. İki haftadır üşüyorum, titriyorum.
Hanımla da ilgilenemez oldum. Neden oldu bu? Derdime bir çare bulun...

ANLATTIKLARIN önemli. Doktor muayenesi ve bazı tahliller gerekir. Başvuran hastalarımıza bu durumda tam idrar tahlili, CRP, tam kan sayımı mutlaka yaptırıyoruz. Gerekirse ultrason çektiriyoruz. Ama her hastanın muayene bulgularına göre doktorlar planlama yaparlar. Aynı şikayetle idrar kesesinde, böbrek yollarında ve prostatta iltihaplanma olabilir. Tanıya göre tedavi veririz. Takip yaparız. Utanılacak ne var. Bütün organlar bizim için aynıdır. Doktordan utanmak olmaz.

AŞKTA 'KRİZ'

Eşim kalp krizi geçirdi, ilaç tedavisi alıyor. Cinsel hayatımızı nasıl düzenleyeceğimizi bilemiyoruz. Krizden önce her şey çok güzeldi.
Doktora sormaya da çekindik. Ne yapalım?

CİNSEL hayat içinde öneri istenmesi ve verilmesi doğal bir durumdur. Ayıp bir yanı yoktur. Nasıl ki hastalıklara uygun yemek yeme, hareket önerileri veriliyor, Doktorunuzla mutlaka görüşün. Her hastanın hastalığı kendine özeldir. Ancak genel tavsiyelerden bahsedebiliriz.
Uygun ve düzenli egzersizler, hareketler cinsel ilişki sırasında olası riskleri azaltabilir.
Doktorunuzun tavsiye edeceği kalp damar genişleticiler de ilişki öncesinde alınabilir.

GÜCÜM YOK

Tansiyon ilaçları alıyorum. Sertlik halim istediğim kadar uzun sürmüyor. Cinsel gücü arttıran ilaçlardan alsam bir şey olur mu?
DİKKAT! Sakın doktorunuzdan habersiz cinsel gücü arttıran ilaç kullanmayın. Bazı tansiyon ilaçları, cinsel sertleşme ve güç arttırmak için kullanılan bu ilaçlarla birlikte alındığında hayati riskler doğurabilir.
Tansiyon düşüklüğü ve buna bağlı diğer hastalıklar olabilir. Dimyat'a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmayın...

NEFESİM DURUYOR

39 yaşındayım. 3 ay önce evlendim. Ancak mutlu değilis. Çünkü ilişkide sorunlarım var. Hemen terliyorum. Nefesim kesiliyor. Arkadaşlar "Şerbet iç" dedi. Ama hala kötüyüm. Neden?

PANİK var, yoğun kaygı var, sonuçtan mahcubiyet var. Önce geçmişe sünger çek. İç hastalıkları uzmanına git.
Bana bu şikayetle başvuran hastalardan şeker yükleme testi, TSH ve tam kan sayımı mutlaka isterim.
Tansiyon ölçümün, muayene bulguların ve tıbbi özgeçmişine göre ek tetkik gerekebilir. Ayrıca cinsel ilişki ile ilgili bilgi, görgü, deneyimlerine göre psikolog görüşmesi gerekebilir. Çoğu kez bu süreç mutlu sonlanır.
Merak etme. Harekete geç.