DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 9 Ekim 2019

Stres mutluluğu etkiler

İşim sıkıntılı. Pazarlamacıyım. 5 aydır depresyon ilacı kullanıyorum. Son 1 aydır da eşimle ilişkiye girerken sertleşme sorunum başladı. Eşim 'Başka bir kadın mı var' dedi.
Hem stres sertleşme sorunu yapar hem de depresyon ilaçları yan etki olarak sertleşme sorunu yapar. Bu hastaların yaklaşık yüzde 25'inden çeşitli ilaçlar sorumludur.
Bunlar genellikle antidepresanlar, uyku, tansiyon, ağrı kesici ve prostat kanseri ilaçlarıdır.
Eşin hemen kendisi için en kötü ihtimali söylemiş.
Oldukça cesur ve dürüst davranmış. Mutlu ol. Onu bilgilendir. Erkeklik gururu gibi bir yanlışa düşme.

KALP ENGEL DEĞİL

Eşim kalp krizi geçirdi, ilaç kullanıyor. Cinsel hayatımızı nasıl düzenleyeceğimizi bilemiyoruz. Doktora söylemeye çekiniyoruz. "Hasta hasta neyi düşünüyorlar" der mi?

Cinsel hayat için de öneri istenmesi ve verilmesi doğal bir durumdur. Ayıp bir yanı yoktur. Nasıl ki hastalıklara uygun yemek yeme, hareket önerileri veriliyor...
Doktorunuzla mutlaka görüşün. Her hastanın hastalığı kendine özeldir.
Ancak genel tavsiyelerden bahsedebiliriz. Uygun ve düzenli egzersizler, hareketler cinsel ilişki sırasında olası riskleri azaltabilir. Alkollü ve sıcak ortamda cinsel ilişkiye girmekten sakının. Zaman kısıtlıysa erteleyin. Yetişme hissi ve gerilim sakıncalıdır.
İyi dinlenilmiş bir gecenin sabahı cinsel ilişki için uygun zaman olabilir.

ÇAYLA OLMAZ

Cinsel isteğim artmıyor. "Adaçayı iç" dediler. İyi gelir mi?

Cinsel istek azalması çok sık rastlanan şikayetlerdendir. Ruhsal durum, cinsel organların ve bazı hormonların hastalıkları cinsel isteği azaltabilir. Bitkiler ve gıdalar önemli desteklerdir.
Ancak sihirli çareler değildir. Ruhsal durum ya da altta yatan bedensel hastalıklar çözülmeden çayla çorbayla harikalar yaratamazsınız. Adaçayı, ısırgan otu çayı, adamotu kökü çayı faydalıdır.

KASLARI GÜÇLENDİR

Babam boyun fıtığı olmuş. Ben de olmak istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Saçlar ıslak dışarı çıkma, dengesiz şekilde yük taşıma, masa başı işlerdebilgisayar karşısında uzun süre boyun öne eğik durumda çalışma, klima altında uzun zaman kalma, televizyon karşısında koltukta uyuya kalma, arabanın penceresi açık şekilde seyahat etme, uyurken boyun duruşunun düzgün olmasına dikkat et, kaslarını güçlendirecek egzersiz yap, uygun pozisyonda uyu.