DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 10 Ekim 2019

İlişki erken bitiyor

Evleneli 2.5 yıl oldu. Erken boşalma sorunum var. Geciktirici jel varmış ama doktorlar önermedi. İşe yaramaz dediler. Acaba sizin önereceğiniz bir şey var mı?

Cinsel ilişki öncesi halin erken boşalmanın en sık rastlanan sebebidir. İş ile ilgili olumsuzluklar, huzursuzluklar, güvensizlikler, yorgunluklar öncelikle cinsel ilişki isteğini azaltır. Stresdepresyon ve bunun için kullandığın ilaçlar varsa bunlar da olumsuz katkıda bulunur. Bazen cinsel organının kan dolaşımı ve diğer özelliklerini öğrenmek için Ultrason gibi görüntülemeler gerekebilir.
Seni muayene etmeden önerebileceklerim bunlar.

Dört yıldır çarpıntım var. Doktora gittim. EKO testi istedi. Ama şimdi şikayetim yok. Kalp hastası mıyım?
3-4 yıldır devam eden şikayet birden bire ortadan kalkmaz. Şu ara olmaması hastalık varsa geçtiğini düşündürtmez. Bazı test sonuçları hastalığı, bazıları da hastalığa benzeyen ama hastalık olmayan sonuçları gösterir. EKO dediğin Kalbin ultrasonudur. Yani canını yakmaz. Kapak esneklikleri, doğumsal küçük farklılıklarda çarpıntı yapabilir. Kalbin kaslarını, kapaklarını, çalışmasını, kalp zarını, kalbe bağlı büyük damarları Kalp ultrasonu olan TT EKOKARDİYOGRAFİ tetkiki ile değerlendiririz.
Çok faydalı, zararsız çok önemli bir tetkiktir. Mutlaka yaptır.

Terziyim. 3 aydır tırnak mantarı tedavisi gördüm. Ama ne yapsam işe yaramadı. Parmağımdan bütün tırnaklarıma sıçradı. Şimdi ne yapmam gerekir?
Mantara neden olan sebeple temasınız devam ederse tedaviye rağmen mantar tekrarlar. Mesleğiniz, temas ettiğiniz maddeler, temas ettiğiniz kişiler gibi mantarın tekrarlamasına neden olan kaynağı araştırın.
Ayrıca farklı ilaç kullanımları gerekebilir. Aynı doktor tarafından takip ve kontrol edilin.

Romatizmam var. Arkadaşıma önerdiğiniz tedaviler faydalı olmuş. Bana da yol gösterebilirseniz sevinirim.
Manyetik alan Tedavisi (P.E.M.F. THERAPY) ve Ozon Tedavisi gibi tedaviler hem ağrının azaltılmasını hem de bedenin kendi kendini tamir etmesini sağlar. İlaç tedavisine ek olarak bu tedavi yöntemlerini uygulatabilirsiniz...