DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 5 Aralık 2021

Bahane bulamıyorum

41 yaşında kadınım. Aylardır cinsel isteğim yok. Artık eşime bahane bulamıyorum. Doktor erkeklik hormonu testi istedi. Ben de erkek hormonunun işi ne?
MUHTEMELEN testosteron hormon tahlili istenmiştir. Östrojenin yanında erkeklik hormonu olan testosteron da kadın sağlığı için önemlidir. Kadınlarda düşük oranda salgılanan testosteron cinsel isteğinin artışında rol oynar. Ayrıca depresyon, hipotiroidi, kan şeker düşüklüğühalleride bu şikayetlere neden olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı takibinde kalın.

DERDİM EŞİMİN KİLOSU
Sıkıntım büyük. Çünkü eşim kilolu! İlişki istediğimiz gibi olmuyor. Nefesi daralıyor. Hemen terliyor, bitiyor. Bir de horluyor. Bize bir öneride bulunun!
ANLATTIKLARIN uyku apnesi sendromunu işaret ediyor. Bu durumda nefes darlığı, şişmanlık, terleme ve cinsel performansta azalma bir arada olabilir. Hemen muayene şart. İç Hastalıkları Uzmanı'nı seç. Git. Muayene ol. Kulak Burun Boğaz, ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı takibi de gerekebilir. Bu işleri halledin. Bu günkü haline göre düzelir.

MAHCUP OLMAYIM...
48 yaşında erkeğim. Evleneceğim. Düğün gecesinden korkuyorum. Daha önce hiç tecrübem yok. Eşime mahcup olmak istemiyorum. Ne yapayım?
AKLINA ne ekersen onu biçersin. Eşler arasında mahcubiyet olmaz. İki yetişkin doğal bir süreci mutlaka tamamlarsınız. Ayrıca düğün gecesinin kendine özel yorgunlukları varıdır. Bir ömür boyu eksiklikleri tamamlama, yanlışları düzeltme, bilmediklerini öğrenme mümkün.