Tarihi 20 Şubat 2018

Yeter!


Çocuğa yönelik cinsel istismar toplumun her kesimini çıldırttı.
Sapıkların yeteri kadar ceza almadığını düşünen birçok ünlü, hem taciz ve istismara karşı farkındalık yaratmak hem de cezaların artırılması için sosyal medyada kampanya başlattı. Çok sayıda ünlü isim, yaşanan iğrenç taciz vakalarına öfke kustu.
Bunlardan ilki Adana'da sokak düğünü sırasında 20 yaşındaki Sedat Keser'in 4 yaşındaki kıza tecavüz etmesiydi. Şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi. Bu korkunç olayın hemen ardından Antalya Manavgat'ta bir başka cinsel istismar açığa çıktı.
İddiaya göre bir baba, kanser hastası eşinin tedavi gördüğü sırada 4,5 yaşındaki öz kızına 1,5 yıl boyunca istismarda bulundu.
Allah'ım bize ne oldu? Biz ne ara gerçekten bu kadar kötü olduk?
Sosyal medyada yazmakla olmuyor.
Ayaklanmak ve birlik olmak lazım. Daha çok ses getirip bir yasa çıkarmak gerek.
Çocuk bu… Onlar seslerini çıkarıp yaygara koparamıyor, onlar için bu yaygarayı bir koparmalıyız.
***
ŞUÇLU KİM?
Hülya Avşar, yıllar sonra bir itirafta bulundu. Bir dönem İbrahim Tatlıses yüzünden işsiz kaldığını söyleyen Avşar Kızı, yaşadığı hayal kırıklığını şu sözlerle anlattı: "Yıllar önce İzmir Fuarı'nda İbrahim Tatlıses'le sahneye çıkıyorduk. Onun emriyle afişten ismim çıkartıldı. Bu yüzden çok ağladım. Benim yerime Sibel Can'ı getirdi. O sıralar Sibel Can'ı yolasım vardı." Bu itiraf çok güzel ve keyifli... Ama Avşar Kızı, farkında olmadan yıllar sonra yeni bir gündemin fitilini ateşledi. Şimdi bir sürü isim, "İbrahim Tatlıses benim de işime engel olmuştu" diye ortaya dökülecek. Yıllar önce hatırlayın; kim ne yaparsa Tatlıses'in başına patlardı. O dönem şarkıcılar Tatlıses'in işlerini kestiğini, sadece kendisinin işlere gittiğini söylerler; kanal kanal gezip röportaj verirlerdi. İbrahim Tatlıses'in başına o talihsiz olay geldi ve meydan boş kaldı. Kimsenin esamesi okunmuyor.
E ne oldu; hani İbrahim Tatlıses işinizi kesiyordu; hani engelleyiciydi?
Adam işin lokomotifiydi, magazini arkasından sürüklüyordu. Onun sayesinde adları anılıyor, kulvarda yerleri oluyordu… İmparatoru sahnede görmeyi, onun şarkılarını canlı canlı dinlemeyi çok özledim.
***
ÖLÜMLÜ DÜNYA
Yolsuzluk ve adam kayırma iddialarıyla çalkalanan Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği'nin yönetim kurulundan istifa eden Orhan Gencebay, mahkemeye başvurmuş.
Gencebay, Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Arif Sağ için tedbir kararı talep etmiş.
"Sanatçı kimliğim korunmalı" diyen Gencebay; Sağ ile MESAM'daki diğer üyelerin kendisi hakkında konuşmaması, adını ağızlarına almaması ve demeç vermemesiyle ilgili yayın yasağı konulmasını istemiş.
Orhan Gencebay ile Arif Sağ'ın bu duruma gelmesine inanamıyorum. Onlar müzik dünyası için iki örnek isim.
Her iki büyüğüm de dünyanın ölümlü olduğunu unutmuş. Yarın Allah korusun birinin başına bir şey gelse ne hissedecekler, nasıl bir söylemde bulunacaklar anlamış değilim!
Onlar her zamanki gibi bize örnek olmalılar. Bize dostluğun her şeyin önünde olduğunu göstermeliler.