Tarihi 7 Eylül 2018

Onlar erdi muradına

Ben Bengü'ye hep 'küçük kız' derim. Onunla 1999'da tanıştım.
Ben o yıllarda şimdi yazılarımla sizinle buluştuğum medya grubunun radyolarının Halkla İlişkiler Müdürüydüm.
O dönem müzik şirketimize Kenan Doğulu, ilk prodüktör olarak imza attığı projesini getirmişti. O proje de Bengü'ye aitti. Bengü'yle ilk merhabamızın arasından yıllar geçti. Ama biz hep dirsek temasında bulunduk. Bir ara beraber çalıştık, ayrıldık. Sonra yine beraber çalışıp ayrıldık. Ama birbirimizi çok sevip saydık.
İyi günde de kötü günde de yan yana durmayı başardık.
Bengü, geçen hafta Selim Selimoğlu'yla evlendi. Prensesler gibiydi.
Ona bir kez daha bayıldım. Düğünde her şey özenle hazırlanılmıştı. Her detay ince ince düşünülmüş. Düğüne katılan herkes "Son zamanlarda katıldığım en güzel düğündü" dedi.
Ben ve benim masamda oturan herkes çok eğlendi.
Düğüne damgasını vuran çift ise Beren Saat ve ile eşi Kenan Doğulu'ydu.
İkisi de o kadar sıcak, o kadar güler yüzlüydü ki sanırım artık "Boşandılar, boşanıyorlar" dedikodularının imkansız olduğunu oradaki herkes anlamıştır.
O gece Beren Saat için herkes "Ne kadar şeker, ne pozitif" dedi. Düğünde alışık olmadığımız, eğlenceli şarkılarda dans eden, Kenan Doğulu'yu dansa kaldıran parçalara eşlik eden bir kadın vardı. Onu arkadaş ortamında daha önce hiç böyle görmediğimiz için bize farklı geldi sanırım. Saat'in yıllar önce de bir arkadaşının düğününde dans ederken görüntüleri yayınlanmıştı. O zaman da çok şaşırmıştık.
Enerjisi yüksek olan ikili, çevrelerine de enerji saçtı. Düğünün diğer güzel detayı ise sahnedeki Tarık Sezer Orkestrası'ydı.
Seçtikleri, söyledikleri ve çaldıkları şarkılarla ekibin uyumu harikaydı. Özetle eğlencenin temel nedeni onlardı.
Bengü ile Selim Selimoğlu çifti sayesinde harika bir gece geçirdik.
Yanlarından çok güzel anılarla ayrıldık; dilerim onlar da çok mutlu olsunlar.
Darısı tüm bekarların başına inşallah…
***

YUNAN DAMAT
Gökçe Bahadır'ın duruşunu, oyunculuğunu, çizgisini çok beğenirim.
Bir de aşktan yana yüzü gülse... Kendisi ile hiç tanışıklığım yok; ama onun çok mutlu olmasını kalpten diliyorum. Bahadır'ın Efe Duru ile ilişkisi geçtiğimiz aylarda bitmişti. Güzel oyuncunun kısa süre önce de Yunanlı Yiannis Magkos ile aşk yaşamaya başladığı iddia edildi. Ben ikisini birbirine çok yakıştırdım.
Yiannis Magkos'u tanımıyor olabilirsiniz. Ama sosyete onu yakından tanır. Yiannis Magkos, Yunanistan'ın Simi Adası'ndaki Manos adlı dünyaca ünlü restoranın sahibi olan Mano Magkos'un oğlu... Şubat 2014'te Montreux'da HIM'den Hospitality Management'da BBA ile mezun olan Magkos, çocukluğunun geçtiği Sima Adası'nda kendi restoranını açtı.
Bu arada Magkos, yirmi yılı aşkın süredir Simi Adası'nda hizmet veren ve bugüne kadar birçok ünlü ismi misafir eden Manos adlı restoranı Datça Yarımadası'ndaki muhteşem konumuyla dünyanın en özel otellerinden biri olan D Maris'de açtı.
Ve Yiannis Magkos bu kış sezonu için Ortaköy'de Ruby'nin yanına Manos'un bir şubesini açmaya hazırlanıyor. Bu yaz Marmaris'teki şubesi, yazın en eğlenceli mekanları arasındaydı. Bence bu kış da çok eğlenceli geçecek.
***

​İSTANBUL'UN YENİSİ
İstanbul'da gitmekten keyif aldığım mekanları sorsanız; ilk olarak The House Cafe'leri söylerim. The House'lar içinde de önceliğim Atiye Sokak'taki şubesi... Mekanın konumu ve personeli, kendimi orada rahat etmemi sağlıyor.
İşlerini çok iyi yapıyorlar ve kurumsallaşma başarısını en iyi gösteren zincirlerden biri... Hızla şekilde büyüyorlar. İstanbul Teşvikiye Caddesi'nde iki ayrı şubeleri varken şimdi aynı konumda üçüncü dükkanlarını açtılar. Geçen hafta Atiye Sokak'ta eski Noppa'nın olduğu yere Garden The House açıldı.
Garden The House, yine yemyeşil bahçe içerisinde ama bu kez ahşap masa ve sandalye eşliğinde hizmet veriyor.
Burası botanik konseptli harika bir mekan olmuş. Sanırım son gözdem burası olacak.