Tarihi 13 Ocak 2019

En büyük acı

Şu satırları yazarken bile gözümden akan yaşları anlatmam mümkün değil.
Annesini o kötü hastalıktan kaybeden, o hastane sürecini yaşayan biri olarak kalbim o kadar acıdı ki... Hande Erçel'in içinde kopan fırtınaları gerçekten çok iyi hissediyorum.
Aylin Erçel'in durumu kısa süre önce ağırlaşmıştı. O kötü hastalığın sonu getirdiğini biliyordum ve acı haber geldi.
Hasta yakınları bu gerçeği bildikleri halde bir sonun olduğunu asla kabul etmiyor.
Ölüm kaçınılmaz; ama konu anne olunca insan bildiği halde kabul etmek istemiyor.
Hande Erçel, annesine kök hücrede donör olacağını söyleyip "İyi haberler bekliyoruz. İnşallah iyileşecek" demişti.
Ünlü oyuncu, bir süredir sağlık problemleri yaşayan ve bakımıyla yakından ilgilendiği annesiyle yeni yıla hastane odasında girmişti. Ben de 2012'yi uğurlarken yeni yılı annemle karşılamıştım. Sonra kısa bir süre sonra hayatını kaybetmişti. O, son yılbaşı yemeğimizdi.
Şan şöhret, para pul, dünyaya ait ne varsa her şeyin önemi bitiyor. Sevdiklerinizin kıymetini bilin lütfen. Onlara sıkı sıkı sarılın.
Allah dönüşü olan ayrılıklar versin, kaderinize sevdiklerinizle uzun yıllar beraber yaşamayı yazsın.
Hande Erçel'e Allah sabır versin.
Melek annesi Aylin Erçel'in de mekanı cennet olsun.

*****
BİR DEVİR KAPANIYOR
1994'te Cem Uzan tarafından kurulan ve Türkiye'nin ilk video müzik kanalı olan Kral TV kapanıyor. Ve bir devir daha bitiyor.
Kanal, 1 Şubat'tan itibaren TV'deki yayınına son verecek ve dijitalden devam edecek.
Müzik sektörüne büyük hizmet veren Kral TV'nin kapanması ünlü şarkıcıları, yönetmenleri, yapımcıları ve müzik sektörünün önemli isimlerini ayağa kaldırdı. Sosyal medya üzerinden Kral TV'nin kapanmasıyla ilgili birçok paylaşım dikkat çekti.
Polat Yağcı: "Kral yoluna dijital dünyada devam edecek. Yine sanata ve sanatçıya değer katacak.
Ama ekranlardan böyle sessiz sedasız mı gidecek? Koskoca 25 yıl aklıma geliyor ve o 25 yıl elimizden kayıp gidiyor… O, koca bir sektöre sahip çıktı da biz bir Kral'a sahip çıkamadık, yazık!" Bülent Seyhan: "Türkiye müzik endüstrisinin kurumsal kimliğe bürünmesinde ve yeni isimlerin piyasaya kazandırılmasında büyük payı olan bu kanalın kapanmasına sessiz kalmayacağız." Merve Özbey: "Kral TV'nin artık dijitalden yayın hayatına devam edeceğini duydum. İnternet üzerinden devam edecek olması bir teselli sebebi olsa da TV ekranımız boş kalacağı için üzgünüm. Bu zamana kadar bizi sizlerle buluşturan Kral TV'nin kapısından yönetimine kadar, müzik dünyamıza ve bizlere emek veren herkese yeni hayatlarında başarılar dilerim." Ece Erken, Özlem Yıldız, Melike Öcalan, Hande Kazanova ve rahmetli Defne Joy Foster Kral TV'nin efsane VJ'leriydi. Kral TV, benim de İstanbul'da kurumsal olarak ilk işe başladığım şirketti. Sonrasında 6 yıl boyunca İletişim Direktörlüğü'nü yürüttüğüm Kral TV'nin kapanması sektör için büyük kayıp.
Kaset dönemi bitti, CD dönemi bitti… Sıra dijital dönemde… Ve şimdi sektörün en önemli lokomotifi de bitti. Üzgünümüm hem de çok…

*****
ANASININ KIZI
Türkiye'nin en güçlü kadın seslerinden Niran Ünsal'ın kızı olmasına rağmen kendi isteğiyle asla annesinden destek almayan Hande Ünsal, son günlerde yeni şarkısı 'Sever miydim?' ile adından sıkça söz ettiriyor.
'Sever miydim?' radyoda televizyonda ve pek çok mekanda çalınıyor. İnsan çalışınca, emek harcayınca, işine yatırım yapınca başarıyor.
Hande'yi tanıdığımda beş ya da altı yaşındaydı. Şimdi kocaman ve çok başarıl bir genç kadın. Şarkılar yazıyor, besteliyor.
İşin mutfağında da var.
Sözleri Sinan Akçıl'a, müziği Zülfi Badalov'a ait olan 'Seni Sever miydim?' şarkısının aranjörlüğünü ise Serkan Balkan üstlendi. O başarılı oldukça onunla gurur duyuyorum. Uzun yıllar Hande Ünsal adını duyacağız. Şimdi yaptıkları, gelecekteki başarılarının ayak sesleri…