ÜNAL ÖZÜAK

ÜNAL ÖZÜAK

ozuak@hotmail.com
Tarihi 14 Ağustos 2009

Mehmet Okur göreve!

Hayırlara vesile olsun ve Mehmet Okur derhal Milli Takım'a çağrılsın. Efes Pilsen ve (A) Milli Takım'ın başarılı oyuncularından Kerem Gönlüm'den, Beko Basketbol Ligi Final Serisi 5. maçından sonra alınan idrar örneğinde yasaklı maddelerden "Cathene"e rastlandığı için takımdan çıkarıldı. Kerem için üzülmemek elde değil ama profesyonelliğin içerisinde var bunlar. Gönlümce olaylar, Efes doktoru Erşan Ateş'in "Bu madde güç verici ya da uyarıcı değil. Sağlık, diyet uzmanları kullanıyor. WADA listesinin en alt sıralarında yer alıyor. Biz de araştırmaya devam ediyoruz. Bitkisel bir çay mı içti, değişik bir restaurantta yemek mi yedi, bilmiyoruz. Ama vücuda ilaç ya da enjeksiyon yoluyla alınan bir madde değil. Ceza almaması için araştırmalarımızı yapacağız. Olsa bile en alt sınırdan ceza alabilir" dediği gibi gelişsin istiyorum..
***
Beni başımıza gelen bu müsibeti Milli takım için nasıl hayıra çeviririz.. O ilgilendiriyor bu aşamada. Polonya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan takımımızın direk 4 numarası Kerem artık olmadığına göre buranın yıldız adamı, NBA all starımızı, ona geçmişte yaptığımız yanlışlara sünger çekerek hemen takıma almalıyız.
***
Tanjevic'in klasik olmayana ergi "ruhlu takımını" Ruanda karşısında gördük. Basketbolseverler... Uyanın... Lamı cimi yok bunun. Tanjevic bu kafasıyla Avrupa 2.cisi takımı son 3 Avrupa Şampiyonası'nda ilk 8'e sokamadı. Kendi olumsuzluğunu kendi yaratıp arkasına saklanan bu adama birisinin dur demesi lazım. Saniye geçirmeden Mehmet Okur takıma çağrılmalıdır. Sakın "gelmez","sakat" masalları anlatmasın kimse. Siz resmen çağırın bakalım gelmezse "kim Vatan haini" onu anlarız.
***

Avrupa Şampiyonası bu yılın Milli Takım için en önemli turnuvası. Öyle "lay lay lom" futbol oynuyoruz.. 2010 Dünya şampiyonası için arkadaşlığımızı pekiştiriyoruz filan anlamam. Polonya'da grubumuz çok sert. İngiltere'ye turnuva oynamaya giden devlerin rakipleri bu kez daha sertleşti. Pota altında hele Kerem de olmayınca Semih Erden, Oğuz Savaş ve Ömer Aşık ile çok toy kalırız.