ÜNAL ÖZÜAK

ÜNAL ÖZÜAK

ozuak@hotmail.com
Tarihi 22 Ocak 2010

Fenerliler'in sabırla sınavı...

Fenerbahçe Ülker' in Tanjevic'li dönemi Avrupa'da fiyaskoyla sonuçlandı. Yirmi kusur milyon dolarlık bütçesiyle annesinin ligine döndü Kanarya. Oğuz Savaş, Ömer Aşık ve Kinsey başta olmak üzere kulübü ve birbiriyle barışık oyuncu kalmadı Kanarya'da. Bogdan hocaya küsen ya üstüne saldırıyor ya da oyununda hafiften frene basıyor. Tanjeviç'in 2003'den beri genelde Türk basketboluna özelde ise Fenerbahçe Ülker'e zarar vermekte olduğunu teknik tespitlere dayalı olarak, maç ve turnuva bazlarında yazan kişi olarak kendimi tek geçerim.
Tanjevic'in Fenerbahçe ve Milli takıma yapacağı daha fazla kötülük kalmadı..Ona daha fazla arka çıkan bu kötülük ve zararın baş sorumlusu ve/veya ortağıdır. Lafı gevelemeyeyim, Aziz Yıldırım "Tanjevic'e laf eden karşısında beni bulur" diyordu. Şimdi tüm Fenerbahçe taraftarı karşısında. Bu utancı yaşamamak için maçlara bile gelmez oldular. 50 kişi geldi son lig maçına onlarda "İstifa Tanjevic" diye haykırdılar. Solomon gidiyor Ukic geliyor.. Kenarda 1,5 milyon dolarlık makus kader oldukça değişen bir şey yok."20 milyon dolarlık kadroyla grupta Barcelona'dan sonra ikinci büyük bütçe olan Fenerbahçe, Cibona, Zalgiris ve Asvel gibi takımların bulunduğu grupta sonuncu oldu!" dedim buna itirazı olan var mı? Eş zamanlı olarak milli takımı Avrupa ilk sekizinin dışına atanlar kim? Sahada Bogdan, yönetimde Federasyon Başkanı Turgay Demirel.
Kaybeden kim? Fenerbahçe ve ulusal basketbolumuz. Akılları varsa, Aziz ve Turgay beyler saplantılarından arınarak, kurumlarına daha fazla zarar vermeden, müşterek bütçeyle besledikleri, ortak projeleri olduğundan tükürdüklerini yalamamak adına sarıldıkları Tanjevic'in pasaportunu, kamuoyu alacak tahsilinde kefile rücu etmeden, derhal takdim etsinler. Boğaza kaçan yalanmamış çok tükürük gördük. Bu terazi bu sikleti ve zilleti daha fazla çekmez. Hatasız kul olmaz, azizler dahi yanılabilir. Tarih yanlışları yüzünden taşlanmış azizlerle doludur.