Tarihi 17 Nisan 2012

Şampiyonluk çok yakın

Süper Final'in açılış maçı, erteleme nedeniyle kapanış maçına döndü. Bir önceki gün Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u yenmesiyle birlikte, lider Cimbom ile aradaki puan farkı 2'ye inmişti. Hem bu durum, hem deplasman durumu, hem de derbi maç olması tüm olumsuzluklar Sarı-Kırmızılılar'dan yanaydı maç öncesi. Ancak Galatasaray sahaya öyle bir dizildi ki, Beşiktaş orta sahası ilk yarıda pek varlık gösteremedi.
Galatasaray takımı 4'lü orta sahayla değil, 5'li oynuyor. İsveçli Elmander forvet ötesi bir futbolcu. Top rakipteyken sanki bir orta saha oyuncusuymuş gibi ortayı 5'liyor.
Bu tutumu hem orta 4'lüyü, hem de savunma 4'lüsünü rahatlatıyor.
Bu dizilim ve Elmander'in gayretleri sonucu, Cimbom tüm mücadelelerde bir kişi fazla oynuyormuş gibi gözüküyor.
Galatasaray takım halinde iyi savunma yaptı. Bunun yanında savunma dörtlüsü de hiçbir bireysel hataya imza atmayınca Beşiktaş'ın pozisyon bulma şansı azaldı. Zaten ikinci yarıda Veli Kavlak'ın şutu dışında Siyah-
Beyazlı
takımın önemli bir pozisyonu da olmadı.
Aydın'ın müthiş golünden sonra Beşiktaş takımı oyundan tamamen koptu. Seyirci hakem Hüseyin Göçek'e maç boyu küfür etti. Bu kabul edilemez, hele maç sonu resmen terör ortamı vardı. Herşeye rağmen Cimbom özgüvenle oynadı ve kazandı.
Şampiyonluk çok yakın...

* * *
Maçın en iyisi
Elmander'in ilk golde payı büyüktü. Çok koştu, G.Saray'ı 1 kişi fazla oynattı.

* * *
Maçın en kötüsü
Beşiktaş taraftarı takımına destek vermekten çok hakemle uğraşmayı tercih etti.