Tarihi 25 Nisan 2012

ASELSAN, Ergenekon ve ilgili tapeler

Dün kaldığımız yerden devam ediyoruz...
Aslında bu dosya kapatılalı 2 sene olmuştu. "Fuhuş, şantaj ve askeri casusluk çetesi" soruşturmasını yürüten Savcı Fikret Seçen, elde ettiği önemli deliller üzerine Başbilen dosyasını Ankara'ya sevk etti.
Soruşturma, 2011 başında Başbilen ailesinin de müracaatı üzerine tekrar açıldı.
Bu arada özellikle Gölcük Donanma Üssü'nde ele geçirilen önemli belgelerde ASELSAN'la ilgili olanlarına rastlandı.
Burada bulunan bir haricî bellek içerisindeki notlarda "ASELSAN ve SAGEM'e yoğunlaşalım. Sorun çıkaranlar var. Sorunun kaynağı bulunmalı, gereken yapılmalı" şeklinde talimatlar bulundu.

Eklerdeki 47 kişi!

Ayrıca Ergenekon ve Balyoz Eylem Planı davası iddianamesi eklerindeki belgelerde, ASELSAN'daki yapılanmaya özel önem verildiği, ilişki kurulabilecek -7'si lider olmak üzere- 47 kişiden bahsedildiği görülüyor.
Savunma sanayiindeki organizatör olarak eski HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Yarman gösteriliyor. Yarman, daha sonra Gölcük Donanma Üssü'nde ele geçirilen belgeler ve Balyoz davası kapsamında tutuklanmıştı. Tutuklanan Yarman, Işık Üniversitesi'nin kurucu rektörü ve elekronik profesörü Sıddık Binboğa Yarman'ın kardeşi.
Olaydaki diğer bir esrarengiz sima, yine Ergenekon sanıklarından Adli Tıp Kurumu eski çalışanı farmakolog Habib Ümit Sayın. Sayın'ın dinlenen telefon görüşme tutanaklarında da mühendislerin ölümü ile ilgilendiği ortaya çıktı.
Sayın'ın görüşmelerinden, Adli Tıp'ta bu konuyla ilgili gelişmeleri yakından izlediği ve yönlendirmeye çalıştığı anlaşılıyor.

Sekreterle görüşme...

Ergenekon davasının '3568 No'lu iletişim tespit tutanağında' kendi ifadesine göre Fatih Altaylı'nın sekreteri Burçak isimli bir bayanla görüşen Ümit Sayın, ASELSAN'a daha büyük bir saldırının geleceğini, konu hakkında yazı yazmalarının ASELSAN'ı ve bazı komutanları kızdıracağını söylüyor. Sayın, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile yaptığı görüşmede ise ASELSAN olayıyla alakalı paşalarla görüştüğünü aktarıyor. Kayıtlardan biri de Sayın ile ASELSAN'ın eski yöneticisi emekli Tuğgeneral Naci Karakaya'nın eşi arasında geçiyor.
O konuşma şöyle:

Ümit Sayın: ASELSAN olayı ile ilgili paşamın her dileğini ilettim, program yapmak istemediğinizi, ASELSAN ve TSK'ya karşı psikolojik harekâtın olabileceğini... Adli Tıp'tan olumsuz raporun çıkacağını, birisi ile ilgili onu paşaya illettim. Çıkma ihtimali yüksek.
Naci Karakaya'nın eşi: İddia ettiklerin doğru çıkarsa sevineceğim. Böylelikle ölenler boşa ölmemiş olacak.
Ümit Sayın: Yazmış olduğum kitapta derin devletle ilgili bir bölüm var. Sonunda bu konuya değindim."
Yarın da Ergenekon dosyasındaki tapeleri yayınlamaya devam edeceğiz.