SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 27 Ocak 2010

Ezel'den beri ünlü değil

Ezel, atv'ye geçti ve AB grubunda birinci olarak gösterdi gücünü. Elbette kamera önü ya da arkasında çalışan herkesin büyük katkısı, payı var bu başarıda. Yine de Kenan İmirzalioğlu'nun bu katarın lokomotifi olduğunu düşünmekteyim.
Peki bunca genç yaşında her yaptığı işi tutan, başarıdan başarıya koşan Kenan kardeş, nereden koşuyor bir bakalım.

SOYU AKKOYUNLU

Bunca hayranı, izleyicisi olan Kenan İmirzalioğlu'nun yaşamı çok ilginç aslında. Hani nereden nereye diyeceğimiz şekilde bir yaşam. Gelin bir göz atalım haydi. 1974'de Ankara'nın Bala İlçesi'ne bağlı Üçem Köyü'nde doğmuş Kenan. Babası çiftçiymiş. Hep merak edilen soyadı "bey" anlamına gelen mirza kelimesinden türemiş .
Soyu Akkoyunlu Devleti Hükümdarı uzun Hasan'a dayanıyormuş. Dedesi Mir Mustafa; Atatürk'ü evinde ağırlamış. 12 yaşına kadar Üçem Köyü'nde kalan Kenan 12 yaşına gelince orta ve lise öğrenimi için Ankara'ya teyzesinin yanına gelmiş, ortaokul ve liseyi Ankara'da okumuş.
Okulunda çok başarılı olan Kenan ayrıca okulun basket takımında da oynuyormuş. Lisede boyunun 1.85 cm. olmasından dolayı boyuna uygun kız bulamadığından boy uzamasının sebebini basketbol zannedip basketi bırakmış. Sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazanmış ve okumak için İstanbul'a gelmiş. Okulda kendisini yakışıklı bulan tüm arkadaşlarının manken ol ısrarı sonucu ajansa başvurmuş, bir süre sonra da bırakın sadece manken olmayı Türkiye'nin ilk best modeli seçilmiş.

OSMAN SINAV FARKI

Yarışmadan iki ay sonra dizi teklifleri başlamış. Fakat o diğer dizilerde sadece yakışıklı bir adam arandığı için hepsini geri çevirmiş.
En sonunda yarışmayı izleyen Osman Sınav "Deli Yürek" dizisi için aradıkları kişinin Kenan olduğuna karar vermiş ve teklif götürmüş.
Başlangıçta "Ben oyuncu değilim, nasıl böyle bir şeyi göze alıyorsunuz?" dese de Osman Sınav onu ikna etmiş ve Deli Yürek Yusuf işte böyle doğmuş.