SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 15 Nisan 2012

Kozadan kelebeğe Bezmialem Üniversitesi

Ben güya Fatih semtinin çocuğuyum, kulağım delik, bakmayıp gören hin gazeteciyim. Hepsi fos çıktı arkadaş.
Burnumun dibinde bir kelebek kozadan çıkmış ruhum duymamış.
Eskinin tinerci berduş mekanı, harabe, yıkık dökük merkezi 26 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en modern hastanesi olmuş uyyy.
Adı mı, adı zaten meşhur Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi. Bir şey daha; en fazla bilimsel araştırma yapan üniversite olarak zirveye oturmuş.
Kampüs bahçesinde koşu yapayım diye gittiğimde güvenlikle atıştım, sonra da dost olup Rektör Bey'le tanışma faslına kadar uzanan serüvene dönüştü durumum. Önce muhteşem bahçeyi gezdik sonra da Rektör Bey'in odasında sohbet kurduk.

Ağzından bal aktı

Bir bilim adamının hem akademik hem kültür izcisi hem mimar hem turizmci gibi konuşması çok hoşuma gitti. Bakın neler anlattı Prof.Dr. Adnan Yüksel; "ABD'den 22 bilimadamını kadromuza dahil ettik. Hedefimiz her yıl Avrupa'nın zirvesinde olmak. Türkiye'de devlet tarafından kurulan ilk vakıf üniversitesiyiz. Aynı zamanda ilk sağlık üniversitesi olma özelliğini taşıyoruz. Üniversitemiz uluslararası standartlara ulaşmak için eğitimde hızla yükselen trendleri yakalamış durumda. Başarı grafiğimiz, üniversitenin uzman ekibinin geceli gündüzlü çalışmasının bir eseri.
Burayı malum Vakıflar Genel Müdürlüğü kurdu. 'Sağlık Alanında Bilimin Zirvesi' sloganıyla yola çıkmıştık."

A Takımı kurduk

Sevinerek öğrendim ki ; Türkiye'nin alanında en iyi akademisyenlerini bünyesine alarak A Takımı kurmuşlar orada. "Yüksek kalite kriterleri" ekseninde alanında en iyi isimleri üniversitede bir araya getirmeyi kendisine ilke edinmişler.
Sadece bu yıl 26 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyleyen, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, Türkiye'nin en modern hastanesini kurduklarına dikkat çekiyor.
Rektör Prof. Dr. Yüksel ayrıca, "500 yataklı olan hastanemiz, Türkiye'nin en kapsamlı 134 yataklı yoğun bakım ünitesine sahip. Bünyemizde eski adıyla Vakıf Gureba da bulunuyor. Fiziksel yapılanma için sadece bu yıl 26 milyon TL'lik yatırım yaptık. Araştırma ve ameliyat ünitelerimizle şu anda Türkiye'nin en iyi hastanesine sahibiz.
Okulumuzda görev yapacak olan hocalara 5 yılda 5 tane uluslararası yayına sahip olma kriteri getirdik. Sağlık alanında yıldız takımı oluşturmak çabaları ile çıktığımız yolda adeta beyin göçünü tersine çevirdik. Amerika Birleşik Devletleri'nden 22 akademisyeni üniversitemizin akademik kadrosuna katılmış durumdayız. Ayrıca Yale Üniversitesi ile işbirliği yaparak kalitemizi tescilledik. Öğrencilerimizin dil alanında da belirlediğimiz yüksek kalitede eğitim almalarını sağladık" diyor.