Tarihi 27 Ocak 2010

Diziler babasız çocuklar cenneti

Dizileri gayri meşru bebekler bastı a dostlar… Yeni jenerasyon genç kadınlarımız hamile kaldıkça doğurmaya karar verdi. Ancak hepsinin tek bir ortak noktası var ki; hiçbiri bebeğin babasıyla evli değil. Hatta aralarında bebeğinin babasının adını bilmeyenler bile var. Hangi dizler mi? Melekler Korusun'da Esin Erkan'dan hamileydi. Bu hafta Masal bebek doğdu. Unutulmaz'da Eda ablasının kocası Harun'dan hamile… Yaprak Dökümü'nde işler iyice çığırından çıkmış durumda… Ceyda evliyken Oğuz'un bebeğini taşıyordu.
Bu yüzden kocası tarafından terk edildi. Oğuz ise bu sırada Leyla ile evliydi. Ceyda ve Oğuz evlendi ancak bu kez de Leyla Oğuz'un bebeğine hamile kaldı. Oğuz nikah ve bebek ikilisini bir türlü tutturamadı. Aşk Bir Hayal'da ise Asmin, töreleri çiğneyerek Altay'ı sevip onunla beraber olmuştu.
Herkesin doktor Fikret'in sandığı bebek aslında Altay'ındı. Durum açığa çıktı ancak bu kez bebek Miran'ın eline geçti. Aşk ve Ceza'da ise durum daha da vahim.
Yasemin, bir gece beraber olduğu Savaş'tan bebek bekliyor. Ama Savaş'ın ismini dahi bilmiyor.
Bu gayri meşru durumlarda ise genç kadınların yardımına genelde yaşlı anne ve teyzeler koştu.
Her ne kadar durum toplum tarafından kabul edilemez olsa da 'bir bebeğin öldürülmesi' daha da kabul edilemezdi. Babasız bebeklerin hiçbirinin sonu kürtaj masası olmadı. Senaristler toplumda cinsellik konusundaki 'açılım'ı konu edindi. Ancak bir bebeğin canını almayı kimsenin yüreği kaldırmadı.
Bu romantik yaklaşım gerçekleri bir parça gizledi, gizledi ama bir 'can'ın ne kadar değerli olduğunun da altını çizdi. Önemli bir diğer nokta ise gayri meşru çocuk dünyaya getiren hiçbir kadının
iki yakası bir araya gelmedi.
Sonuç olarak farklı coğrafyalarda geçen hikayelerde hep aynı mesaj verildi; 'Evlenmeden hamile kalmayın. Ama kaldıysanız da bir çocuğun canına kıymayın!'