TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 7 Aralık 2017

Tolga ve Orkan

Sadece prestij ve gelir açısından önem arz eden bir maça, üstelik de ligi düşünerek yedek ağırlıklı kadroyla çıkmak gayet doğal.
Ne var ki bu saatten sonra Pektemek oynasa ne olur, oynamasa ne olur? Talibi olmadığı için takımda mecburen kalan bir futbolcu yerine Orkan başta oynasa fena mı olurdu?
Orkan'ı iki yıl önce ilk yazan ve mutlaka alın diyen benim. Leipzig, Kevin Kampl'ın yönlendirdiği kurguyla Necip ve Mitroviç tarafından, özellikle de ikisinin arasına atılacak toplarla gol aramayı düşünmüş.
İlk yarıda ofsayt gol, penaltı tartışmalı pozisyon dahil defalarca aynı organizasyonla geldiler. Gol atamamaları büyük bir futbol şansıydı. Dalga dalga geldiler çünkü Oğuzhan, Pektemek ve Talisca'dan kurulan bir orta sahada direnç olamazdı. Buna karşı Necip ve Medel pozisyon değiştirseydi Beşiktaş kopya hücumlar karşısında bu kadar zorlanmazdı.

KAPANIŞ TALİSCA'DAN
Orta sahada top da tutamayınca Lens'in sürüklediği toplar dışında her çıkış duvara çarpar gibi geri döndü.
2. yarı, rakibin kendi solundan gelmesiyle kaldığı yerden devam ederek başladı ki rakip, Tolga iyi oyunu ve şansıyla da inanılmaz goller kaçırdı.
Maçın çeyreği Beşiktaş'ın sağ defans yarısı olan çeyrek sahada oynandı. Necip'in yerine Adriano'nun girmesi de çare olmadı ve artık gol atmaları yeteneklerine kalmıştı ki Cenk'in çok hatalı olarak kaptırdığı topta sonunda ortadan golü attılar. Talisca attığı golle bize yeni bir zafer daha yaşattı.

MAÇIN EN İYİSİ TOLGA
Takımını mağlubiyetten kurtardı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ MUSTAFA
Türkiye'nin en iyi forveti diyenler utansın.