TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 11 Aralık 2017

Sağ kanadın önemi

Şampiyonlar Ligi'ne baktığımızda Beşiktaş'ın başarısındaki hücum planı ve gücü net olarak görülüyor. Bütün oyuncular içinde Quaresma üstelik de son maçta oynamamasına rağmen toplam 5 maçta 66 ortayla, maç başına 13 ortayla uzak ara birinci.

Babel ise topu yaklaşan arkadaşına pasla geçirmeye çalışıyor veya kendisi arıyor. Ekstra oynamadığı, gol atmadığı sürece skoru belirlemiyor. Quaresma gol vuruşlarında başarılı değil ama forvetteki bütün arkadaşlarına gol attıran bir oyuncu. Her santrafor için Avrupa'da bile örneği olmayan bulunmaz bir nimet. Quaresma, maçın başında Oğuzhan'a da al da at pası verdi. Oğuzhan dışarı attı. Beşiktaş'ın kara deliği de kendi sağ kanadı.
Gökhan'ın ağırlığından dolayı yine gol yedi. Kısacası daha ilk yarıda Beşiktaş sağ kanadından dolayı öne geçebilirdi ama aynı yerden de mağlup duruma düştü. Cenk'in kaçırdıklarıyla ise daha ilk yarıda maç biterdi. Penaltı değildi çünkü Umut arkasındaki Cenk'i görmüyordu ve ayağının üstüyle topa vururken Cenk'in tabanına vurdu.

Faul varsa Cenk yaptı. Sadece Beşiktaş'ın hakkı yenirken değil lehine haksızlığa da karşı olduğum için "yabancı hakem şart".

MAÇIN iYiSi ADRIANO
Kanadını kapadı, oyun kurucu gibi oynadı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ CENK
Çok kaçırdı, top tutamadı ve pas yapamadı.