LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 17 Nisan 2012

Sakin Aslan kazandı!

* Galatasaray'ı genel olarak nasıl buldunuz?
Galatasaray, psikolojik yönü ağır basan ve tribün gerilimi aşırı yüksek maçı çok iyi oynamasa da kazanmayı bildi. İlk 15 dakikada Beşiktaş topu kullanma becerisi yüksek olan Galatasaray'ı agresif oynayarak sindirmeye çalıştı ve başarılı oldu.

* Maçın hakemi nasıl buldunuz?
Tribünlerin baskısını yiyen Göçek fauller ve kartlar konusunda kontrolü kaçırdı. Querasma'nın Selçuk'a yaptığı harekete tribünler "Kırmızı kart" diye tempo tutarken kendisi ancak sarıyı gösterebildi.
Galatasaraylı oyuncular Beşiktaş'ın sert oyunundan topu yere indirip ayağa oynamaya başlayınca kurtuldu. Ancak Selçuk ve Engin'in sinirlenip kendi arkadaşlarıyla sözlü diyaloğa girmesi Galatasaray'ı gereksiz gerdi. Melo'nun ofsayttan attığı gol sonrası tribünlerin hakeme yönelmesi Beşiktaşlı futbolcuları olumsuz etkiledi.

* Galatasaray'da iyi olan maça ağırlığını koyan futbolcular kimlerdi?
Galatasaray derbiyi kazanırken iyi oynamadı ama iyi mücadele etti.
Galatasaray derbide galibiyete Muslera, Ujfalusi, Elmander, Melo, Hakan Balta, Riera ve Semih gibi gerilimli ortamı kaldırabilen, sakin olabilen oyuncular sayesinde ulaştı.
Veli'nin vuruşunda Muslera devleşti ve inanılmaz bir kurtarış yaptı.
Ujfalusi-Semih ikilisi savunmada Hakan Balta ile dikkatli ve hatasız oynadı. Melo özellikle kritik pozisyonlarda topla rakip arasına akıllı girerken, Beşiktaş'ın araya atılan final paslarına set kurdu.