Tarihi 25 Ocak 2010

Doğru doktoru bulmak önemli

* 27 yaşında evli bir bayanım. Bir süredir idrar kesemde rahatsızlık hissediyorum ve sık sık idrara çıkıyorum. Birkaç değişik doktora başvurdum. Önce 'sistit' denip antibiyotik tedavisi verildi. Fakat yakınmalarım devam edince idrar tahlili ve idrar kültürü yapıldı. Bu testler 2 kez tekrarlandı. İltihap olmadığı söylendi. Ancak benim yakınmalarım devam ediyor ne yapmamı önerirsiniz?
Aslında burada en önemli nokta muayene olduğunuz doktorların ürolog olup olmaması. Çünkü diğer branşların hemen hemen tamamı sizin yakınmalarınız karşısında aynı tepkiyi verir ve yakın tedavi yaklaşımları sergiler. Ancak üroloji uzmanı ayırıcı tanılar konusunda daha deneyimli olduğu için gerektiği zaman ürodinami ya da endoskopi yaparak incelemeyi derinleştirip doğru tanı ve doğru tedaviye ulaşmanızı sağlar. Öncelikle bir üroloji uzmanına başvurun ve yukarıda bahsettiğim incelemelerin yapılması için görüşün.

Ürolojik muayeneden geçin
* 26 yaşında bir erkeğim ve bekarım. Menimden kan geliyordu ve antibiotik tablet kullandım ve bu beni psikolojik olarak çok rahatsız etti ve bir hafta sonra tekrar mastürbasyon yaptım ve yine kan gördüm. Bir haftadan beri denemiyorum. Acaba tedavi için ilacı tekrar kullanayım mı Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevineceğim.
Menide kan görülmesi erkekler açısından son derece korkutucu ve rahatsız edici bir durumdur. İleri yaşlarda o bölgede ki tümörler açısından uyarı niteliği taşır ancak sizin gibi genç insanlarda herhangi bir tümörden çok meninin depolandığı bezlerde ödemle ilgili problem olabilir. Net tanı için ürolojik muayene, sperm ve idrar analizleri ile makattan ultrason yaptırmanız lazım.

Tek çözüm sünnet yaptırmak
* 6 yaşındaki oğlumun pipisinin ucu ara ara iltihaplanıyor, sünnet derisi yapışık ne yapmalıyız?
Bu konuda okurlarımızdan sık sık mesajlar alıyoruz ve hepsine de enfeksiyon geçtikten sonra sünnet öneriyoruz. Sünnet derisinde yapışıklık olduğu zaman o bölgenin salgıları iç kısımda birikir, üzerine enfeksiyon eklenir ve tabloyu daha kötü hale getirir. Sünnet yapılıp sorun halledilene kadar da enfeksiyon tablosu tekrarlar.

Prostat tedavisi takip gerektirir
* Babama 2 gün önce prostat biopsisi yapıldı, bugün ateşi yükseldi ve titremesi var, idrar yaparken de çok zorlanıyor. Ne olabilir?
Prostat biopsisi makattan yapılan ultrason eşliğinde prostat dokusundan iğne ile parça alınması şeklinde uygulanan bir işlemdir. Her ne kadar prostat biopsisi öncesi lavman ile temizlik yapılsa ve antibiotik tedavisi verilse bile o bölgenin yapısı itibarı ile enfeksiyon riskini tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmamaktadır. Lütfen babanızı yakın bir sağlık kuruluşuna götürün, gerekli testler yapılsın. Yeni bir antibotik tedavisini iğne şeklinde, uygulanmaya başlasın.

HAMİLELER DİKKAT!


TOK TUTAN DİYET

GÜZEL BİR CİLT İÇİN PÜF NOKTALAR

EN İLGİNÇ SAĞLIK SORULARI

DAHA İYİ BİR CİNSEL HAYAT İÇİN!