Ulaş Özdemir

ULAŞ ÖZDEMİR

Tarihi 21 Nisan 2024

Pivotluk örneği

SÜPER Lig'in son 8 sırasında çok ciddi bir kümede kalma mücadelesi var. Bu büyük zorluklar barındırıyor. Kayserispor da bu takımlardan birisi.
Sivas mağlubiyetinin ardından Abdullah Avcı takımın sertliği ile alakalı eleştirel açıklamalarda bulunmuştu. Trabzonspor bu maça Berat-Bardhi-Pepe üçlüsü ile başladı. Avcı'nın açıklamasının aksine bu orta saha kağıt üzerinde yumuşak bir üçlü gibi duruyordu.
Ancak sahaya aynı şekilde yansımadı.
Takımın geneli özellikle sertlik konusunda inanılmaz gayret gösterdi.
Berat ve Bardhi efor ve koşu konusunda ciddi özveri gösterdi.
Takımın bu aksiyonu çok az pozisyon vererek meyvelerini verdi.
İşin hücum kısmında ise bireysel olarak ön plana çıkan isimler vardı.
Menuier takımın organize olması için ciddi sorumluluk aldı ve özellikle ilk oyunda tüm süreci nakış gibi işleyip Enis'e harika bir asist yaptı.
Kayserispor stadının yıllardan beri berbat bir zemini olmasından dolayı Trabzonspor geriden oyun kurmada çok ısrar etmedi. Enis Destan'a çok önemli görevler düştü.
Oyundan çıkana kadar harika bir performans gösterdi. Tam bir pivotluk dersi verdi. Harika oyununu bir gol, bir asistle süsleyerek galibiyetin baş mimarları arasında yerini aldı. Trabzonspor gösterdiği özveriyle sezonun iyi oyunlarından birini oynadı diyebiliriz.
Faul standardının bu kadar yerlere düştüğü, kararların, pozisyonların doğruluğuna değil takımların renklerine, konularına göre verildiği çok skandal bir sezon oynanıyor.
Oyunun akıcılığına, ruhuna hiçbir şekilde hizmet etmeyen bu hakemlik zihniyetinin acilen değişmesi gerekiyor.