SİNAN VARDAR

SİNAN VARDAR

Tarihi 25 Ekim 2009

Es-Es'ten hediye

Eskişehir'de yaz günlerini amınsatan bir hava vardı. Es-Es taraftarları 6-7 saat önce maçın havasına girdi. Takımlarını maç boyunca mükemmel desteklediler. Çalan marşlar ve tribün şovları açıkçası beni çok etkiledi.
Kısacası Eskişehir Stadı'nda Süper Lig'e yakışır bir maç izledik.
Maça gelince... Beşiktaş, karşılaşmaya iyi başladı. İlk dakikalarda Ekrem Dağ çok müsait bir gol kaçırdı. O pozisyondan sonra Siyah-Beyazlılar durdu. Evsahibi Eskişehir ise Burak ile net gol pozisyonlarından yararlanamadı.
Beşiktaş'ta savunmada Sivok ve Ferrari'nin yokluğu fazla hissedilmedi.
Ancak Ernst'i aradı Kartal...
Alman panzerinin olmadığı hafta Beşiktaş'ın orta sahası ıssızdı. Çok boş kaldı. Eskişehir'de bu alanlara iyi girdi.
Kontra ataklarla da Beşiktaş'ın kalesine hücum etti. Siyah-Beyazlı takımda Şilili Tello ve Bobo inanılmaz kötüydü. Özellikle Tello, geçen sezonki formundan çok uzakta. Teknik Direktör Mustafa Denizli'nin devrede Tabata'yı oyundan almasına ise anlam veremedim.
Maç 0-0 iken orta sahada top yapacak bir adamı oyundan alıp yerine savunma oyuncusu Erhan Güven'i koyuyorsun. Gerçekten anlaşılır gibi değil.
Sambacı Tabata oynadığı süre boyunca iyi işler yaptı.
Ekrem Dağ yine takımın en iyilerinden biriydi. İkinci yarı Beşiktaş daha pozitif oynayan taraftı. Uğur İnceman ile yine ikinci yarının başında önemli bir pozisyondan yararlanamadı Kartal...
Dakikalar 83'ü gösterdiğinde olanlar oldu.
Eskişehir kelimenin tam anlamıyla harakiri yaptı. Kendi kendini astı.
Doğa, maçın en çalışkan adamlarından biri olan Ekrem Dağ'a topu kaptırdı, Ivesa da ıska geçince Siyah-Beyazlı futbolcu topu boş ağlara gönderdi. Doğa ve Ivesa'dan ortak hediye!
Beşiktaş'ın derbi haftasında kazanması onlar adına oldukça önemliydi.
Siyah-Beyazlılar, Eskişehirspor gibi ligin güçlü ekiplerinden birini geçerek
taraftarının yüzünü güldürmeyi başardı.