SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 21 Ağustos 2009

Tur cepte

Daum, İsviçre'de Deniz'i Lugano'nun yanında oynatarak yine bir sürprize imza attı. Deniz'in sakatlanmasıyla Önder'in oyuna girmesi ile F.Bahçe ideal 11'ine kavuşmuş oldu.
Fenerbahçe bu sene açıkça belli oluyor ki Brezilya ekolünü tamamen benimsemiş durumda. Yerden ayağa kısa toplarla oynanıyor. Bu oyun hızlandırıldığı zaman çok etkili ataklar üretilebiliyor. Ama top kayıpları yaşandığı anda da rakibin kontra atağa kalkmasına fırsat veriliyor. Alex'in önemi de burada ortaya çıkıyor. Alex'te pas hatası hemen hemen sıfır. Bir de doğrudan kaleye oynuyor.
İlk 15 dakika Sion hızlı görünse de F.Bahçe oyunda dengeyi sağlayınca geride çok adamla kalıp kontra atakla çıkmaya çalıştılar. çok da etkili olamadılar. Buna karşılık Fenerbahçe de öyle aman aman pozisyonlar bulamadı. ilk yarıda kimi pozisyonları harcayan Güiza, topu Santos'a verince en azından 1 gol izledik.
Daum, 63. dakikada sallanan Deivid'i çıkartıp Semih'i aldı. Bundan sonra F.Bahçe gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. Güiza ve Emre'nin kaçırdığı golleri izlerken kalemizde pozisyon gördük. İkinci yarıda sahada daha iyi futbol vardı. Emre takımın en iyisiydi. Kaptanlık görevini layıkıyla yaptı. Semih'in Alex'in yokluğunda o bölgede rahatlıkla oynayabileceğini gördük. İkinci golde Kazım'a al at diye verdiği pasla bu görüşümüzü doğruladı.
Cristoph Daum'un elinde alternatifler mevcut. Önemli olan bunların iyi değerlendirilmesi. Sonuçta, Fenerbahçe turu cebine koyarak Cenevre'den Kadıköy'e geri dönüyor.