SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 17 Ocak 2010

Gökhan Ünal iyi transferdir

* Emre Belözoğlu, "Transfer kesinlikle şart" diyor. Hatta "Önder ve Kazım'ın affedilmelerini isterim" açıklamasını da yaptı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Emre'nin transferin gerekliliğiyle ilgili sözlerine katılıyorum. Önder ve Kazım gibi 2 önemli oyuncun artık yoksa ve şampiyonlukla birlikte UEFA'da başarıyı da hedefliyorsan takıma takviye şart. Affedilme meselesine gelince... Elbette Emre'nin böyle bir temennide bulunması çok güzel Ancak Önder ve Kazım kötü futbolcu oldukları için kadro dışı bırakılmadı. Artık bu noktadan sonra yönetimin kararına saygı duymak gerek.

* Gökhan Ünal transferini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Daum forvet hattına takviye istedi. Yönetimde Trabzonspor'dan Gökhan Ünal'ı transfer etti. Ancak bazı kimseler bu transferi küçümsüyor. Böylelerine şaşırmamak mümkün değil. Sadece 2 gol alan Servan için 12 milyon Euro bedel biçenler, Gökhan Ünal'a dudak büküyor. Açık ve net söylüyorum. Ülke içinden yapılabilecek en iyi golcü transferlerinden birisi gerçekleştirildi. İyi bir transfer olduğunu da herkes görecek.

* Fenerbahçe'nin sola adam aradığı iddia ediliyor. Sizce ortanın soluna transfer şart mı? Uğur Boral ve Özer Hurmacı bu bölgeyi kapatmayı başamazlar mı?
Fenerbahçe, öncelikli olarak sol kanada adam aramıyor. Bence solda problem yok. Yönetim daha çok sağ bek mevkisi için adam arıyor. Çünkü kadroya baktığımızda Gökhan Gönül'ün bir alternatifi yok. Onun yokluğunda Bekir oynuyor ama, bu bölge Bekir'in gerçek yeri değil. Söylediğim gibi, belki sol kanada da adam alınabilir ama yönetimin önceliğinin kesinlikte sağ kanat olacağını düşünüyorum.