Geleneksel girişimciye 65 bin, teknolojiye yatırana 365 bin TL: Kendi işini kuranlara dev destek

Ülkemizde girişimcilik hem kamu hem de özel sektör tarafından destekleniyor. İş fikri olanlara pek çok devlet desteğinin kapısı açılıyor. Kendi işinin sahibi olmak isteyenlere geri ödemesiz nakdi desteklerin yanı sıra vergi ve prim kolaylıkları da sağlanıyor. Kendi işini kuranlardan geleneksel girişimciye 65 bin TL, teknolojiye yatırana ise 365 bin TL destek var. İşte detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2021 Güncelleme 03 Mart 2021, 07:02
Geleneksel girişimciye 65 bin, teknolojiye yatırana 365 bin TL: Kendi işini kuranlara dev destek

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde girişimcilik hem kamu hem de özel sektör tarafından destekleniyor.

İş fikri olanlara pek çok devlet desteğinin kapısı açılıyor.

Kendi işinin sahibi olmak isteyenlere geri ödemesiz nakdi desteklerin yanı sıra vergi ve prim kolaylıkları da sağlanıyor.

Kendi işini kuranlardan geleneksel girişimciye 65 bin TL, teknolojiye yatırana ise 365 bin TL destek var. İşte detaylar...

TEKNOLOJİYE YATIRANA 365 BİN TL


KOSGEB'in İleri Girişimci Programı ile de girişimci başına 365 bin liraya varan desteğin yolu açılıyor.

Girişimciler; kuruluş, performans, makine-teçhizat-yazılım, mentörlük-danışmanlık-işletme koçluğu ve sertifika için destek alarak fikirlerini hayata geçiyor.

Belirlenen konularda faaliyet gösteren işletmeler başvurabiliyor.

TARIMDA GİRİŞİMCİLERE 1.1 MİLYARLIK HİBE


Tarım alanındaki girişimcilere IPARD programı kapsamında hibe destek sağlanıyor.

Halen IPARD-II 10. Çağrısı kapsamında başvurular alınıyor.

Bu çağrı, hayvansal üretim ve işlemepazarlama sektörleri için toplam 1 milyar 125 milyon liralık hibe desteğini içeriyor. Hibe oranı projeye göre değişiyor.

30 BİN TL VERGİ-PRİM DESTEĞİ

İlk kez kendisine ait bir işyeri açan ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na Bağ-Kur'lu olarak kayıt yaptıran 18-29 yaş arasındaki gençlerin 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri devlet tarafından ödeniyor.

Ayrıca 3 yıllık bir vergi istisnası da bulunuyor. 3 vergi yılı boyunca kazançlarının 75 bin liralık kısmı için gelir vergisi ödemiyorlar.

Yıllık kazanç primde 14 bin 810, vergide 15 bin 340 lira oluyor. Gencin işin başında olması gerekiyor.

PİLOT'TAN 200 BİN TL
Türk Telekom'un girişim hızlandırma programı PİLOT'un 9'uncu dönem başvuruları başladı.

Yeni dönemde PİLOT'a kabul edilecek ekip sayısı 20'ye, verilecek nakit desteği ise 200 bin liraya çıkarıldı. Ayrıca programı tamamlayan ekipler arasından seçilenler, inovasyon platformu Plug&Play'in 4 haftalık ABD programına katılma fırsatı yakalayacak.

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, "Bugüne kadar PİLOT'tan mezun 73 girişime Türk Telekom tarafından toplamda 5 milyon liranın üzerinde nakit desteği verdik. Mezun girişimcilerimiz 2020'de 850 kişiye istihdam sağladı" dedi.


YARIN: SERMAYE HAZIR