Hayallerinin peşinden gitmeye karar verdi kendi uzay oyununu geliştirdi! Elon Musk 10 yaşında kaderini çizdi

Elon Musk, 10 yaşında hayallerinin peşinden gitmeye karar verdi. 12 yaşında kendi uzay oyununu geliştirdi. Zamanının çoğunu kitap okumakla geçirdi... Hatta kitap olmadığı zaman Britanica Ansiklopedisi'ni okuyup bitirmişti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2021 Güncelleme 21 Temmuz 2021, 07:01
Hayallerinin peşinden gitmeye karar verdi kendi uzay oyununu geliştirdi! Elon Musk 10 yaşında kaderini çizdi

İÇİNDEKİLER

Geri geri inen füzeler, sürücüsüz otomobiller, solaryum kiremitli çatılar daha neler neler... Dünya Elons Musk adlı bir çılgını konuşuyor. Peki sıra dışı kimliği ve çalışmaları ile tanınan Musk kim...

Musk'ın yaşam hikayesi de en az ilgilendiği konular kadar sıra dışı... Musk'un hikayesine yakından bakalım... Elon Musk, 28 Haziran 1971'de Güney Afrika'da dünyaya geldi. Annesi Kanadalı babası G.Afrika'lıydı.

Elon Musk 10 yaşına geldiğinde belki de hayatını değiştirecek yepyeni bir şey ile tanıştı. 1984 yılında 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar adındaki uzay oyununu yaklaşık 500 dolara satarak ilk yazılım satışını yaptı.

Musk, Güney Afrika'da hayallerini gerçekleştirmesinin kolay olmadığının farkındaydı. Babasının kalmasına yönelik ısrarlarına rağmen Musk 17 yaşındayken eğitimini sürdürmek için Kanada'ya annesinin yanına taşındı. Ontario eyletinde bulunan Queens Ünivertsitesi'ne kayıt oldu.

İki yıl sonra ABD'de Pennsylvania Üniversitesi'ne transfer oldu. Fizik ve İktisat alanlarında çift ana dal yaparak mezun olan Musk, her iki alanda da staj yaparak teorik bilgisini pratik ile geliştirdi. 24 yaşına geldiğinde fizik alanında doktora yapmak üzere Stanford Üniversitesi'ne kayıt oldu.

Girişimci ruhu nedeniyle doktora macerası sadece 2 gün sürdü ve okulu bırakarak kardeşi Kimbal ile birlikte 1995 yılında 28.000 dolar sermaye ile Zip2 adlı ilk web yazılım firmasını kurdu. Bütün paralarını bu işe yatırdıkları için Elon ve Kimbal'ın bir ev tutmaya paraları yetmemişti. Bu yüzden geceleri tuttukları ofiste kalıyorlardı.

Elon Musk daha sonraki bir röportajında gündüz web sitesinin operasyonu ile uğraştıklarını ve geceleri kodlama yaptıklarını söylüyor. "Uyanık olduğumuz her an çalışıyorduk" diye Musk'ın ve kardeşinin bu özverisi 4 yıl sonunda karşılığını verdi. 1999 yılında Zip2 büyümüş ve büyük firmaların radarına girmeye başlamıştı ve 4 yılın sonunda Compaq yaklaşık 300 milyon dolarlık bir anlaşma ile Zip2'yi satın aldı.

Elon Musk ise yüzde 7'sine sahip olduğu Zip2'nin satışından sonra 22 milyon dolar kazanmıştı.

İÇE KAPANIK BİRİYDİ
Musk, zor bir çocukluk geçirmişti. Okulda sık sık dayak yiyordu. Bir seferinde okuldaki çocuklar onu merdivenlerden atıp, ardından da bayılana kadar dövdüler.

Musk gözlerini açtığında bir hastanedeydi. Hem evde, hem de okulda o yaşta bir çocuk için ciddi sorunlar yaşayan Musk'ın neredeyse tek sığınağı kitaplardı. Eline geçen hemen hemen her şeyi okuyordu. Hatta okuyacak başka bir şey bulamayınca 9 yaşında Britannica ansiklopedisini okuyup bitirmişti bile.

'EN BÜYÜK HATAM'
1972'de erkek kardeşi Kimbal ve 1974'te kız kardeşi Tosca aileye katıldı.

1980 yılında anne ve babası boşandığında Elon Musk, kardeşleri ile birlikte annesi Maye Musk'ın yanında yaşamayı tercih etti. Fakat 2 yıl sonra babası Errol Musk'ın çok yalnız kaldığına karar vererek onun yanına taşınmayı tercih etti. Üzerinden yıllar geçtikten sonra Elon Musk bu kararının bir hata olduğunu söyledi.

YARIN: PAYPAL İLE BAŞLAYAN YOLCULUK