Kremalı Balkabağı Çorbası Tarifi

10 Mayıs 2017, Çarşamba | Güncelleme: 10:08

Malzemeler

Yarım kg balkabağı
5 su bardağı et suyu
1 adet kesmeşeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 paket krema
Taze reyhan
Tuz
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı kavrulmuş badem

Kremalı Balkabağı Çorbası Yapılışı

Et suyunu tencereye alarak kaynatın. Kesmeşeker ve tereyağı ekleyerek bir-iki taşım kaynatın. Balkabağını küçük küçük kesip tencereye ekleyin. Krema, kıyılmış reyhan, tuz, mısır nişastası ve bademi ilave edin. Piştikten sonra blender ile çorbayı püre haline getirin. 1-2 karıştırıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

BİZE ULAŞIN