Zeytinli Soğanlı Ekmek Tarifi

12 Mayıs 2017, Cuma | Güncelleme: 16:42

Malzemeler

5 su bardağı un
1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
15 adet zeytin
Yarım tatlı kaşığı pulbiber
5-6 adet kurutulmuş domates
6 dal dereotu
2 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tuz

Zeytinli Soğanlı Ekmek Yapılışı

Unu geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde mayayı sütün yarısı ile açıp, una ilave edin. Kalan süt ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tozşeker, yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın. İki saat dinlendirip, sekiz veya dokuz bezeye ayırın. Ayrı bir yerde küp doğranmış soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında karamelize olana dek karıştırın. Ocaktan almaya yakın pulbiber ekleyin. Ocaktan alıp, doğranmış kuru domates, dilimlenmiş zeytin, kıyılmış dereotu, maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın. Bezelerin içlerine bu harçtan pay edip, yağlanıp unlanmış küçük boy kek kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine sıvıyağ sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

BİZE ULAŞIN