Peynir ve Yoğurt Soslu Fasulye Tarifi

19 Nisan 2017, Çarşamba | Güncelleme: 15:33

Malzemeler

Yarım kg taze fasulye
l 100 gram beyaz peynir
2 diş sarmısak
2/3 su bardağı zeytinyağı
Tuz, pulbiber veya kekik

Peynir ve Yoğurt Soslu Fasulye Yapılışı

Fasulyeyi ayıklayıp yıkadıktan sonra, bütün halde tencereye koyun. Üzerine zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak fasulyeyi diri kalacak biçimde (yumuşak olmasını istiyorsanız, yarım su bardağı sıcak su da ekleyebilirsiniz) pişirin. Ocağın altını kapatıp, fasulyeyi soğumaya bırakın. Bu arada yoğurda, ufalanmış beyaz peynir ile ezilmiş sarmısağı katın. Soğuyan fasulyenin üzerine, hazırladığınız yoğurtlu sosu gezdirin. Arzuya göre üzerine kavrulmuş ceviz, pulbiber ya da kekik serperek servis yapın.

BİZE ULAŞIN