Limonlu Kremalı Pasta Tarifi

Giriş Tarihi 16 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 19 Kasım 2018, 18:27
Limonlu Kremalı Pasta Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1.5 su bardağı limon suyu
2.5 su bardağı su
4 çorba kaşığı un
8-10 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı krema
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
20 adet kedidili bisküvi
1 su bardağı süt

Limonlu Kremalı Pasta Yapılışı

SU ve limonun suyunu karıştırarak bir tencereye alın. İçine unu, tozşekeri, rendelenmiş limon kabuğunu ve nişastayı ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatın. Karıştırarak soğumasını sağlayın. Sonrasında kremayı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Kedidillerini süt ile ıslatıp 25x25 cm ebadında kalıba bir kat sıralayın. Üzerine limonlu kremanın bir kısmını dökün. 2. kata tekrar ıslatılmış kedidili bisküvileri sıralayıp üzerine kalan kremayı gezdirin. Buzlukta 2 saat soğumaya bırakın. Dolaptan çıkardığınızda dilimleyerek servis yapın.