Cevizli Haluçka Tarifi

08 Temmuz 2015, Çarşamba | Güncelleme: 12:24
Malzemeler
250 gram un
2 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 su bardağı su+1 çay bardağı su
Bir tutam kırmızıbiber
1 adet domates
1 çay kaşığı nane
Bir tutam tuz

Cevizli Haluçka Yapılışı
Un, yumurta sarıları, bir tutam tuz ve 1 çay bardağı su ile hamur yapıp, yufka inceliğinde açın. Hamurları kare şeklinde kesin. Diğer tarafta su, 1 çay bardağı sıvıyağ ve tuzu kaynatın. Açtığınız hamurları bu suda pişirip, derin bir kaba alın. Bir tavada tereyağı, ceviz, kırmızıbiber ve küp doğranmış domatesi sote edin. Hamurların üzerine döküp, toz nane ile birlikte servis yapın.
BİZE ULAŞIN