Akşehir Yahnisi Tarifi

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 13 Temmuz 2015, 11:32
Akşehir Yahnisi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım kg arpacık soğan
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı nohut, yeteri kadar su
2 çorba kaşığı tereyağı
2-3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım kahve fincanı sirke
Yeteri kadar sıcak su
Tuz, karabiber, kimyon

Akşehir Yahnisi Yapılışı
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayıp süzün. Soğanları temizleyin. Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene dek pişirin. Üzerine tereyağı, soğan ve sarmısağı ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin ve salçaları katın. Nohut, sirke, tuz ve baharatları katın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Azaldıkça su ilave ederek, et yumuşayana dek pişirin ve ocaktan alın.