Tokat Erik Çiri Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 15 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 15 Haziran 2016, 13:17
Tokat Erik Çiri Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Bir buçuk su bardağı
çekirdekleri çıkarılmış kuru
mürdüm eriği
Bir buçuk su bardağı su
2 adet karanfil
1 su bardağı tozşeker
Üzerine:
Ceviz ve kaymak

Tokat Erik Çiri Tatlısı Yapılışı
Kuru erik, su ve karanfili bir tencereye alıp kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ilave edin. Kapağı açık olarak 5 dakika daha pişirin. Tatlıyı kaselere alıp soğutun. Ceviz ve kaymakla süsleyerek servis yapın.