SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 13 Mayıs 2013

Kadıköy'de bir klasik...

Derbide bir Kadıköy klasiği daha yaşandı. Galatasaray, yine eli boş dönerken Fenerbahçe bu sefer aldığı galibiyetle Şampiyonlar Ligi için gerekli vizeyi alan takım oldu. Maç içinde olanlar ayrı ama maçtan sonra yaşananlar gerçekten bir trajediydi. Geçen hafta şampiyonluğu kutlayan Galatasaraylı futbolcuların sahanın ortasında neden zıpladıklarını belki anlayamayacaklar olabilir fakat olay çok açık. Tek amaçları Fenerbahçe'nin sahasını tekrar kapattırmaktı.
Fakat, bu provakasyona gelmeyen tribünlerdeki 55 bin kişiyle sahadaki F.Bahçeli futbolcuları yürekten kutluyorum. G.Saray, bu hamlesinden de eli boş dönmüş oldu.

F.BAHÇE HAKETTİ
Maçın dörtte üçünde üstün olan ve galibiyeti hak eden Fenerbahçe'ydi.
İlk devre Volkan'a top gelmedi. Gökhan'ın yaptırdığı gereksiz penaltıda Fenerbahçe yenik duruma düşerken top yine Volkan'ın eline değmedi.
Buna karşılık pozisyonlar ve Webo ile goller bulan taraf Fenerbahçe oldu. İkinci devrede de değişen bir şey yoktu. Uzatmalarda Sabri'nin tuzağına düşen Volkan'ın kırmızı kart görmesi kaleye Mehmet Topuz'un geçmesi ve Topuz'un eline top değdirmemek için Fenerbahçeli futbolcuların canla başla mücadele etmesi dikkat çeken işler oldu. F.Bahçe, ligin son derbisini kazanıp sahadan ayrıldı.

* * *
MAÇIN EN İYİ OYUNCUSU
Fenerbahçeli oyuncular takım halinde etkili bir iş çıkardılar... Sahada yer alan her isim hakkını verdi...

* * *
MAÇIN EN KÖTÜ OYUNCUSU
Galatasaray'da uzun bir aradan sonra forma giyen Elmander, vasatın çok çok altında kaldı...