Vatandaşın sokakta duş aldığı İzmir'in belediye başkanı Tunç Soyer Kanal İstanbul'a hayır kuyruğunda!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri ile CHP üyeleri, 'Kanal İstanbul' projesi ÇED raporuyla ilgili itiraz dilekçelerini verdi. CHP'li İzmir Belediyesi, seçim sonuçlarının açıklandığı günden beri susuzluk, zam ve alt yapı skandallarıyla çalkalanıyordu.

Giriş Tarihi 30 Aralık 2019, 12:45 Güncelleme 30 Aralık 2019, 12:54
Vatandaşın sokakta duş aldığı İzmir’in belediye başkanı Tunç Soyer Kanal İstanbul’a hayır kuyruğunda!

İÇİNDEKİLER

CHP İzmir İl Başkanlığı öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, CHP'li belediye başkanları ve ilçelerden gelen CHP üyeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

'Kanal İstanbul' projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna itiraz etmek amacıyla il müdürlüğü binasını dolduran grup, kuyruk oluşturdu.

DİLEKÇE VERDİLER
Ellerinde dilekçeleriyle kendilerine sıranın gelmesini bekleyen yaklaşık 150 kişi, projeye ilişkin 'ÇED olumsuz' kararı verilmesi talepleri ile itirazlarının bulunduğu dilekçeleri teslim etti.

KENDİ BELEDİYESİNİ UNUTTU!
Kanal İstanbul'a karşı imza kuyruğuna giren CHP'li Soyer, aylardır İzmir'de yaşanan tartışmaları unuttu. Geçtiğimiz günlerde su kesintilerine dikkat çekmek için vatandaşlar sokakta oluşan su birikintisiyle yıkanmıştı.



ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPTI
Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başına geçen ve KKTC açıklamalarıyla büyük tepki toplayan CHP'li Başkan Tunç Soyer, suya yaptığı yüzde 15'lik zammın ardından ulaşıma da 17'lik zam yapmıştı. Buna göre, indi- bindi fiyatı 3 liradan 3.50 TL'ye yükselmişti.



FETÖ'DEN TUTUKLANAN İSMİ ZİYARET ETTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Urla Belediyesi eski Başkanı Burak Oğuz'u Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti.

HDP VE FETÖ'CÜLERİN DESTEK VERDİĞİ ADALET YÜRÜŞÜNÜ HATIRLATTI
Daha sonra, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte CHP Urla İlçe Başkanlığı'nda İlçe Başkanı Hakan Özbadur, ilçe yönetimi ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Soyer, "Nasıl Adalet Yürüyüşü demokrasi mücadelesinde tarihe geçtiyse, kayyum uygulamasına karşı ortaya koyacağımız birliktelik de tüm Türkiye demokrasisi için önemli bir kazanıma dönüşebilir" dedi. Soyer, Oğuz'un çok üzgün olduğunu söyledi.