CÜNEYT TANMAN

CÜNEYT TANMAN

Tarihi 31 Temmuz 2009

Cimbom işi sıkı tuttu

Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçında İsrail ekibi Netanya ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray işi şansa bırakmadı. Teknik Direktör Rijkaard, ideale yakın bir 11 sahaya çıkardı. Sahada da futbolcular işi ciddiye aldı. Ve haklı ve farklı bir galibiyetle turu İsrail'de garantilediler. Maçın başında Netanya, kendi evinde oynamanın cesaretiyle zaman zaman tehlikeler yarattı ama açıkçası Galatasaray'ın fazlasıyla dişine göre bir takımdı. Hatta, geçen turdaki Tobol'dan çok daha zayıf bir ekipti. Kazakistan temsilcisi, çok daha disiplinli ve iyi defans yaparak Galatasaray'ı iki maçta da çok fazla pozisyona sokmamıştı.
Ama Netanya karşısında Galatasaray hiç girmediği kadar çok pozisyona girdi ve özellikle ikinci yarıda çok rahat oynadı. Böylesi hava şartlarında ve ideal kadro ile oyun anlayışının henüz oturmadığı, uyum için çok erken olan bir dönemde oynanan bir karşılaşmada Sarı-Kırmızılılar'ın oynadığı futbola başarılı demek abartı olmaz. Oyunun başında Galatasaray'ın bazı zaafları olsa da ilerleyen dakikalarda tamamen ağırlığını ortaya koydu Sarı-Kırmızılılar. Peki nelerdi bu zaaflar?
Yenilen gol, Galatasaray gibi uzun bir kaleciye ve defans oyuncularına sahip ve Galatasaray çapında bir takıma yakışmadı. Netanya'nın etkili olduğu dakikalarda defansın sağ tarafında da sıkıntılar yaşandı ve bu konuya dikkat etmek gerekiyor. Galatasaray'ın duran toplarda Rijkaard'la çok çalıştığı ve ilerleyen günlerde iyi işler yapacağının sinyallerini de bu maçta aldık. Dün akşamki galibiyette tüm takım oyuncularının ellerinden geleni yaptığını söyleyebiliriz.
Leo Franco iyi bir transfer.
Kalede, güvenilecek bir isim olduğunu oyunun başında Galatasaray'ın sıkıldığı anlarda ortaya çıkarak gösterdi.
Tecrübeli ve iyi profesyonel Kewell oyuna kötü başladı ama çıkana kadar Galatasaray'ın her hücumunda onu izledik. Ve tabii ki Arda.
Bu yıl Lincoln'ün pozisyonunda oynuyor.
Ama, Lincoln'den çok daha etkili. Dün akşam yine tüm hücum girişimlerinin ve gollerin yapılışında Arda'nın katkısı büyüktü. Ve yeni transfer Keita. Çok hazır değil. Çok fazla süre oynamadı ama sağ kanatta Galatasaray'ın tam istediği kalitede bir oyuncu olduğunu her haliyle ortaya koydu.
Sonuçta, Galatasaray dişine göre bir rakip buldu. Rahat bir galibiyet aldı.
Ve bu yıl ne kadar iyi işler yapabileceğinin sinyallerini verdi.