FETÖ'cü firari Burak Akbay’ın ismi künyeden çıktı

Sözcü gazetesinde dikkat çeken gelişmeler oluyor. Gazetenin FETÖ'cü firari sahibi Burak Akbay'ın adı gazetenin künyesinden silindi. Gazetenin imtiyaz sahibi şirketi Estetik Yayıncılık A.Ş.'nin yönetim kuruluyla da bağını kestiği ortaya çıktı. Bu gelişmeler, "acaba yeni bir oyun mu planlanıyor, mal mı kaçırılıyor?" gibi soruları akıllara getirdi.

Giriş Tarihi 12 Ocak 2018, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2018, 12:10
FETÖ’cü firari Burak Akbay’ın ismi künyeden çıktı

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün güdümündeki Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, hakkında açılan FETÖ soruşturmaları sebebiyle yurt dışına kaçmıştı. Elebaşı Feto'ya bağlılığını bildiren ve hakkında yakalama kararı bulunan firari Burak Akbay'ın Sözcü'sü ise FETÖ'ye desteğe tam gaz devam ediyor. Fakat son günlerde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. FETÖ'cü Burak Akbay'ın ismi gazetenin künyesinden çıkarıldı.

DİKKAT ÇEKEN DEĞİŞİKLİKLER
​FETÖ'nün kirli operasyonlarına destek vererek örgütün yayın organlığını yapan Sözcü gazetesinde bugünlerde ilginç gelişmeler oluyor. Gazetenin sahibi FETÖ'cü Burak Akbay'ın adı 10 Ocak'ta künyeden çıktı. Künyede yayın sahibi kısmında Estetik Yayıncılık A.Ş. yazıyor. Akbay'ın adının sadece künyeden silinmediği yönetim kurulundan da çıktığı ortaya çıktı. İTO kayıtlarına göre Burak Akbay, Estetik Yayıncılık A.Ş.'nin yönetim kurulundan da ayrıldı.

YENİ OYUN MU
FETÖ soruşturması kapsamında aranan ve hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ'cü Burak Akbay'ın bu yeni hamlesi, "FETÖ ile yeni bir planın mı peşindeler? Acaba mal mı kaçırılıyor?" sorularını akıllara getirdi.

FETÖ FİRARİSİ AKBAY
​FETÖ'nün yayın organlarından Sözcü'nün sahibi Burak Akbay hakkında 19 Mayıs 2017 tarihi itibariyle FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilmişti. Sözcü Gazetesi'ne yönelik başlatılan FETÖ adına suç işleme suçlaması kapsamındaki operasyon çerçevesinde 4 şüpheli hakkında gözaltı ve adreslerinde arama kararı verilmişti. Bu çerçevede Burak Akbay'ın Sarıyer Büyükdere Mahallesi'ndeki lüks villasına giden İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüpheliyi adresinde bulamamıştı. Daha sonra Akbay'ın Londra'ya kaçtığı ortaya çıkmıştı.



10 Ocak itibariyle ismi kaldırıldı


9 Ocak itibariyle adı künyede yer alıyordu