SİNAN VARDAR

SİNAN VARDAR

Tarihi 8 Ağustos 2009

Zor oyunu bozdu

Zor oyunu bozar diye bir şey vardır... İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün akşam bunu yaptı.. Kurt hoca Abdullah Avcı oyun sistemini beraberlik üzerine kurmuş. Bu sene Belediye taş gibi takım olmuş. Çok mücadele ettiler.
Fabian Ernst ile Fink Beşiktaş'a dinamizm kazandırıyor. Bütün topları çok iyi kesiyorlar ancak oyun kurmalarında bir sorun var.
Beşiktaş'ın en büyük zaaflarından biri de yeni flaş transferi Ferrari!.. Yerine keşke Chevrolet alsalardı! Çok ağır bir futbolcu. Beşiktaş'ta oynayabilecek bir oyuncu değil.
Belediye akınlarında çok zorlandı. Gökhan Zan gibi bir oyuncunun yerinin doldurulması çok zor. Gökhan Zan'ı kaçırmalarının affedilir bir yanı yok.
Bir parantez de eski Beşiktaşlı İbrahim Akın'a açmak istiyorum. Adeta tek başına golü yaptı. Ceza sahasına girişi, adam eksiltmesi, 3 kişinin arasına girip şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Böyle golleri Avrupa'da bile zor izliyoruz. Tam jeneriklik bir goldü. Golden sonra ve İbrahim Akın'ın müthiş futbolundan sonra herkesin aklına aynı soru geldi: Beşiktaş neden bu çocuğu kaçırdı?
Beşiktaş'ın zaaflararından biri de yan toplardı. Tello ve Yusuf kanatları iyi kullanamadılar. Yusuf Şimşek'in yeri forvet arkasıdır. Orta sahanın göbeğidir. Kanat değildir. Böyle oynatılırsa tabii ki de verim alınamaz. Hafta içi yöneticiler ve Başkan Demirören'le yoğun bir telefon trafiği içindeydim. Konu tabii ki de Batuhan Karadeniz'di. Beşiktaş'a kazandırılması lazım. İleride bu çocuk Beşiktaş'ın kilit ismi olacak.
Sonuç olarak yazımın başında da söylediğim gibi, zor oyunu bozdu!