SİNAN VARDAR

SİNAN VARDAR

Tarihi 29 Ağustos 2009

Sistem kurbanı

Sezon başından beri Beşiktaş'ta gözlemlenen sistemsizlik Gaziantep karşısında da beni rahatsız etti. Kimin ne oynadığı tam olarak belli değil. Herkes sorumluluktan kaçıyor. Antep'in rakip kaleye gelmeye dermanı yok. Ama Siyah- Beyazlılar'da da gol atacak istek yok!
Gaziantepspor bu futbolunu sürdürdüğü takdirde küme düşer. Bu kadar korkak futbol Süper Lig'e fazla! Mustafa Denizli'nin Nihat'ı ileride tek başına bırakmasına hiç ama hiç anlam veremedim. Sen şampiyonluğun en büyük adaylarından birisin. Ama evinde tek Nihat'la gol arıyorsun. Buna ancak gülerler!
Nobre gibi bir silahın var... Gaziantep maçlarını çözen adam yedek kulübesinde. O da ne! 75. dakikada oyuna giriyor. Hem de sahanın en iyi isimlerinden Serdar Özkan'ın yerine. Batuhan gibi bir yıldızın tribünde. 18'e bile giremiyor.
Oyunu çözecek isimlerden Tello dün sahada yoktu. Kaçak dövüştü. Sazı eline almaktan kaçındı.. Dün gecenin en iyi oyuncuları her şeye rağmen Serdar Özkan, İsmail Köybaşı ve Hakan Arıkan'dı. Özellikle İsmail sol kanadı çok iyi kullandı. Serdar Özkan da oyundan çıkana kadar yaratıcı işlere imza attı. Bu takımda genç oyunculara daha çok şans verilmeli. Mustafa Denizli'nin Ernst-Uğur değişikliğine de anlam veremedim doğrusu.
Beşiktaş taraftarına gerçekten yazık. Mükemmel taraftar yeni sezonda acı çekmeye devam ediyor. Bu puan kaybı Beşiktaş için hiç ama hiç iyi olmadı. Beşiktaş dün gece sisteminin kurbanı oldu.
Yeni transferlerden İbrahim Kaş, ilk maçına çıktı. Sırıtmadı. Vasatı aşamadı ama hırsıyla bu takımda yer alacağını gösterdi. Beni asıl tedirgin eden Tabata transferi. Öncelikle Tabata'nın yeteneğine hiç kimse söz edemez. Ancak, maliyetini duyunca hayretler içinde kaldım. 8 milyon Euro gerçekten büyük para.
Tabata transferi bu haliyle abartı. Ama takıma faydalı olur. İsim olarak iyi transfer. Maddi anlamda ise gerçek bir kayıp