TIMELINE

21 Nisan 2024
'Kürecik' iddialarına yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu' iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
20 Nisan 2024
Haniye'den çok özel açıklamalar!
Türkiye'yi ziyaret eden ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye A Haber'e özel röportaj verdi. Haniye, İsrail'in saldırıları sonrası Başkan Erdoğan'ın sergilediği dik duruşun kendilerini onurlandırdığını ifade ederek, "Duruşu bizi onurlandırdı. Hamas'ın Kuvayi Milliye olduğunu söylemesi bizim için büyük bir onurdur" ifadelerini kullandı.
20 Nisan 2024
ABD'den TikTok yasağına onay
Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada, Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok’un ABD’deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısı kabul edildi.
20 Nisan 2024
Katil İsrail'e tahammül kalmadı
Soykırımcı İsrail ve destekçisi ABD'ye tahammül kalmadı. İsviçre'nin Cenevre kentinde binlerce kişi Filistin'e destek yürüyüşü düzeneyerek, katil Netanyahu ve Joe Biden'a tepki gösterdi. Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde son buldu.
20 Nisan 2024
İstinye Park AVM'de korku dolu dakikalar
Sarıyer'de bulunan İstinye Park AVM'de korku dolu dakikalar yaşandı. Otoparkında park halindeki cipte yangın çıktı. Yangın nedeniyle yükselen dumanlar AVM'nin içini kapladı. Vatandaşlar hızla tahliye edilirken dumanların kapladığı AVM'nin içinden görüntüler, cep telefonu kamerasına yansıdı.
20 Nisan 2024
CHP'de komşuya makam kıyağı!
CHP'de eşe dosta makamlar peşkeş çekilmeye devam ediyor. CHP’li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Bakırköy eski belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nun kardeşi Mutlu Kerimoğlu'nu kendine yardımcı yaptı. Belediye başkan yardımcısı olan Kerimoğlu, Ankara Çankaya’da işlettiği lüks işletmeyle biliniyordu. Kerimoğlu’nun işletmesi, Beşikçioğlu’nun kurduğu Tatbikat Sahne’nin de bulunduğu Güneş Sokak’ta yer alıyordu.
20 Nisan 2024
İlk hangi rengi görüyorsun?
Çalışma sırasında kullanılan bir görselde katılımcılara sabit bir karanlık alana bakmaları istendi. Bu alanın etrafı göz aldanmasına neden olan dinamik bir yapıda dizayn edilmişti. İlginç bir şekilde görselde hiçbir hareket olmamasına rağmen, katılımcılar bu alanın büyüdüğünü ya da genişlediğini hissettiler. Araştırmacılar, katılımcıların bu illüzyona verdikleri tepkinin büyüklüğü ile göz bebeklerinin genişleme derecesi arasında doğrudan bir ilişki keşfetti.
20 Nisan 2024
Kurtlar Vadisi'nin yıldızından sürpriz açıklama!
Kurtlar Vadisi'nin efsane karakterlerinden biri olan Cerrahpaşalı Halit, Özcan Varaylı'nın muhteşem performansıyla izleyicilerin gönlünde taht kurmuştu. Özellikle dizinin baş karakteri Süleyman Çakır'ı öldürmesiyle büyük yankı uyandırmıştı. Ünlü oyuncu 2021 yılında final yaparak ekranlara veda eden Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'dan teklif aldığını ancak bunu reddettiğini açıkladı. Teklifi reddetme nedeni ise merak ediliyor.
20 Nisan 2024
Katz'dan alçak ifadeler
Başkan Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etmesi, terör devleti İsrail'in ayarlarıyla oynadı. Daha önce Başkan Erdoğan’ı skandal ifadelerle hedef göstermeye çalışan ve Türkiye’yi ABD’ye şikayet eden, soykırımcı İsrail’in Dışişleri Bakanı İsrael Katz sosyal medya hesabından yine alçak ifadelere imza attı. Hem Türkçe hem de İbranice paylaşımda bulunan Katz, “Müslüman Kardeşler: Tecavüz, katliam, cesetlere saygısızlık, bebek yakma. Erdoğan utanmalısın” ifadelerini kullandı. Katz’ın hadsiz sözleri sosyal medyada büyük tepki topladı. Öte yandan Türkiye'den çok sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Utanması gereken, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 35 bine yakın Filistinliyi katleden İsrailli yetkililerdir" ifadelerini kullandı.
20 Nisan 2024
Kritik Mısır kabulü!
Son dakika haberi! Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüşmesi sona erdi. Kritik görüşmede Türkiye ve Mısır ikili ilişkileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili gelişmeler ile küresel ve bölgesel konular ele alındı. İşte merak edilen tüm detaylar...